Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Klasiskās Mākslas galerijā Antonija būs atklāta Aleksandra Lozovoja personālizstāde

Aleksandrs Lozovojs ir atzīts krievu neatkarīgais mākslinieks. Dzimis 1949. gadā. Meistara darbi tiek izstādīti Puškina Valsts tēlotājmākslas muzejā (Maskava), Valsts krievu muzejā (Sanktpēterburga), Maskavas Modernās mākslas muzejā, Zimmerli mākslas muzejā Ņūdžersijā (ASV), kā arī citos muzejos un privātkolekcijās. Lozovoja gleznas tika pārdotas MacDougall's un Sotheby's izsolēs.

Lozovojs šobrīd ir vienīgais dzīvais krievu mākslinieks, kurš mācījās tieši pie krievu avangarda meistariem. Viņa skolotāja bija Varvara Bubnova (1886 - 1983), kura strādāja un piedalījās izstādēs kopā ar V. Kandinski, K. Malēviču, P. Filonovu, A. Rodčenko un citiem. Varvara Bubnova bija viena no ievērojamākajiem pasaules avangarda pārstāvjiem, latviešu mākslinieka Voldemāra Matveja sieva un līdzgaitniece. Bubnova savu dzīvi veltīja Matveja teorētiskā mantojuma saglabāšanai un viņa darbu publicēšanai. Daudzus gadu pēc Matveisa nāves Bubnova centās nodot mākslinieka pētījumus jaunām paaudzēm.

Aleksandru Lozovoju pilnā mērā var saukt par Voldemāra Matveja sekotāju. Viņa darbos ir neredzama saikne gan ar Matveju, gan ar Bubnovu. Pie Bubnovas Lozovojs mācījies 12 gadus. Aleksandra Lozovoja tēvs arī bija slavens mākslinieks - Nikolajs Lozovojs (1901 - 1992), 1920. gados viņš mācījās pie Malēviča un Filonova ... bet viņa tēvs uzskatīja, ka dēlam jāmācas gleznot pie Bubnovas.

Protams, Aleksandrs Lozovojs ir Bubnovas un Matveja tradīciju pēctecis. Kā Bubnovas izstāžu kurators Krievijā Lozovojs saglabā savu un Matveja mantojumu. Tātad, Lozovojs piedalījās Matveja izstādes organizēšanā Maskavā, Puškina Tēlotājas mākslas muzejā. Pamatekspozīciju veidoja Latvijas Tēlotājas mākslas muzeja kolekcija. Kā arī pēc Lozovoja iniciatīvas un ar viņa priekšvārdu 2002. gadā Matveja darbs Faktura, 1914. gads, tika pārpublicēts.

2008. gadā Lozovojs izdod grāmatu, kas uzreiz kļūst par bestselleru: Lielo meistaru kļūdas, kurā viņš norāda, ka pasaules šedevru analīze un izpēte tika veikta, pamatojoties uz Matveja izstrādātajiem principiem.

Aleksandrs Lozovojs ir neatkarīga persona glezniecībā, taču lepni sevi uzskata par konsekventu Voldemāra Matveja tradīciju pēcteci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas galerija Antonija, Brīvības iela 157

Kad?

17. septembris, 2020 – 17. oktobris, 2020

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja