Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Klasiskās mūzikas festivāls LNSO vasarnīca jau nākamnedēļ priecēs Rēzeknē

Četru ģēniju mūzika, divas muzikālas izrādes bērniem un pusaudžiem, kā arī sarunas, kino, radošās darbnīcas un spēles. Šādi varam raksturot ceturto klasiskās mūzikas festivālu LNSO vasarnīca, kas no 24. līdz 26. augustam norisināsies Rēzeknē – Latgales vēstniecībā GORS. Jau sākotnēji festivāla ideja bija doties prom no galvaspilsētas, tuvāk citu Latvijas koncertzāļu klausītājiem. Tādēļ šogad tas dodas uz pašu Latgales sirdi.

Piektdien, 24. augustā, plkst. 19.00 izskanēs festivāla atklāšanas koncerts Bahs un Mocarts. Koncertā piedalīsies viens no Latvijas lepnumiem, pasaulslavenā klavesīniste Ieva Saliete, kas vairāk nekā 15 gadus dzīvojusi un strādājusi Vācijā, bet pēdējos gados kopā ar savu vīru – podnieku Andri Ušpeli – dzīvo Pocelujevkā, Rēzeknes novadā, joprojām turpinot koncertēt ar pasaulslaveniem ansambļiem. Kopā ar Salieti koncertā uzstāsies ne mazāk spožais Georgs Sarkisjans – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertmeistars.  Vakara gaitā Baha vijolmūziku ģitāras skaņās ietērps Matīss Čudars – viens no vadošajiem jaunās paaudzes Latvijas ģitāristiem. Mākslinieks aktīvi koncertē visā Eiropā un ir vairāku prestižu konkursu laureāts. Koncertā piedalīsies arī viens no ievērojamākajiem Latvijas mūziķiem, LNSO pirmā oboja Egils Upatnieks un LNSO I vijoļu grupas koncertmeistara vietniece Darja Smirnova, kas regulāri piedalās jauniešu projektos kā pasniedzēja un orķestra koncertmeistare, un jaunākais pasākums šajā jomā – Latvijas simtgades jauniešu orķestris un programma Dzimuši Latvijā. Vakara diriģents – Guntis Kuzma. 

Solistu skaitā ir divi ar Latgali cieši saistīti mūziķi – Ieva Saliete un Matīss Čudars.

Pēc koncerta plkst. 21.00 Latgales vēstniecības GORS Jumta terasē interesenti aicināti uz Matīsa Čudara soloprogrammu un šogad Kannu kinofestivālā plašu ievērību guvušās režisora Rolanda Kalniņa filmas Četri balti krekli seansu. 

Sestdien, 25. augustā, plkst. 18.00 GORA Lielajā zālē maestro Andra Pogas vadībā tiks svinēta ģeniālā amerikāņu diriģenta un komponista Leonarda Bernsteina 100. jubileja.  Koncerta godaviešņa būs mūziklos rūdītā, asprātīgā un enerģiskā amerikāņu dziedātāja un aktrise Kima Krisvela, kas savu karjeru aizsāka Ņujorkas Brodvejā un turpināja Londonā, Berlīnē un citviet, atskaņojot Bernsteina mūziku ievērojamā maestro Saimona Retla vadībā. Koncerta pirmajā daļā skanēs Sergeja Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts, kurā solo spēlēs izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins. Koncerts norisinās sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Latvijā.

Festivāla programmā ir iekļauti interesanti pasākumi arī jaunākajiem apmeklētājiem. Sestdien plkst. 16.00 GORA Mazajā zālē būs iespēja noskatīties muzikālu izrādi bērniem Vējš vītolos. Mūziku iestudējumam komponējis Spēlmaņu nakts balvas ieguvējs Edgars Mākens. Izrādes režisors – Leļļu teātra mākslinieciskais vadītājs Ģirts Šolis. Izrādē piedalās atraktīvie aktieri Mārtiņš Brūveris un Valdis Vanags. Pirms izrādes, plkst. 11 ir iespēja doties Meža ekspedīcijā, kas top sadarbībā ar Latvijas Valsts mežiem.

Svētdien, 26. augustā, plkst. 14.00 Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē festivālu noslēgs muzikāla izrāde pusaudžiem Zenīts, kuras mūzikas autors – Jānis Šipkēvics, bet dzejas autors – Marts Pujāts. Izrādē piedalīsies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un LNSO zenītansamblis Gunta Kuzmas vadībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Latgales vēstniecība Gors, Pils 4, Rēzekne

Kad?

24. augusts, 2018 – 26. augusts, 2018

24.VIII 18.00 25.VIII 11.00 26.VIII 12.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja