Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Koncertu cikls Melo man lielus vārdus, es ticēšu

25. jūlijā un 17. augustā Kaņepes kultūras centrā skatītājiem būs iespēja redzēt un dzirdēt multimediālu koncertu cikla Melo man lielus vārdus, es ticēšu otro daļu. Koncertu veido Imanta Ziedoņa dzeja un epifānijas, oriģinālmūzika un video projekcijas jaunu un talantīgu jauniešu – Rīgas Doma kora skolas (RDKS) audzēkņu un absolventu sniegumā.

Koncerts veidots kā turpinājums iepriekšējos gados radītajam stāstam par mīlestību un sevis meklējumiem. Skatītajiem būs iespēja dzirdēt gan pazīstamas, gan retāk dzirdētas Imanta Ziedoņa epifānijas un dzeju, ko īpaši koncertam atlasījusi tā idejas autore un režisore Agnese Malnača. Dzeju un epifānijas  lasīs RDKS audzēkņi Eliāna Sanda Veinberga, Gustavs Melbārdis un Toms Kursītis.

Imanta Ziedoņa darbos pausto noskaņu papildinās īpaši projektam radīta oriģinālmūzika un video projekcijas. Oriģinālkompozīcijas veidojuši RDKS absolventi Dana Asnate Kļava un Elvis Lintiņš. Elvis ir grupas Coolmans Report pianists un šobrīd studē Bērklijas mūzikas koledžā. Kompozīcijas izpildīs Elvis Lintiņš kopā ar kontrabasistu Jāni Rubiku un sitaminstrumentālistu Krišjāni Bremšu. Video projekcijas veidojis Latvijas Kultūras akadēmijas students Emīls Ašmanis.

Ideja par šāda koncerta nepieciešamību radusies literatūras stundās pie skolotājas, filozofes un dzejnieces, Imanta Ziedoņa domubiedres Ivetas Šimkus. Projekta iniciatīva ir pašu jauniešu rokās – uzsākot darbu pie multimediālā koncerta veidošanas, jaunieši ātri vien saprata, ka tas vairs neiekļausies skolas pasākuma rāmjos, un iekšējā vēlme ir to parādīt pēc iespējas plašākam interesentu lokam. Imanta Ziedoņa darbi un tajos paustās idejas ļoti aizrāvušas visus iesaistītos, ļaujot vārdam, mūzikai un attēlam saplūst organiskā veselumā.

Ieejas maksa 3 EUR. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā no 18. jūlija Kaņepes kultūras centrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kaņepes Kultūras centrs, Skolas 15

Kad?

25. jūlijs, 2018 – 17. augusts, 2018

20.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja