Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu diplomdarbu izstāde Nepieradināmās teritorijas

No 27. jūlija līdz 26. augustam, Cēsu mākslas festivāla ietvaros koncertzālē Cēsis un galerijā Insignia (Raunas ielā 12-1) tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) absolventu diplomdarbu izstāde Nepieradināmās teritorijas, kas tapusi pateicoties SEB bankas atbalstam. Visi laipni gaidīti uz izstādes atklāšanu 27. jūlijā plkst. 18.00.

Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbu izstāde Nepieradināmās teritorijas plašāku publiku iepazīstina ar 2018. gada spilgtāko sniegumu dažādu apakšnozaru diplomdarbos. Jebkurš mākslas darbs ir tā autora personīgās teritorijas iezīmēšana, kas jau zināmā apvidū vai pilnīgi neskartās trajektorijās uzbūvē tikai sev raksturīgu, vēl nekad neredzētu telpu. Radītās vizuālās telpas maģiskais pievilkšanās spēks slēpjas ne tikai tās radītāja spējā nekurienes vidū uzcelt ko negaidītu. Tās burvība rodama arī mākslas darba radītāja un skatītāja attiecībās, kas piepilda jaunatklāto teritoriju ar neskaitāmām interpretācijām un nokrāsām, nereti uzceļot veselu jūtu arhitektūru. Autori skar dažādas teritorijas, gan runājot par sociāli aktuāliem tematiem, gan ļoti personīgām un privātām teritorijām, gan filozofiskiem skatījumiem uz vienmēr aktuālām tēmām, kā cilvēka attiecības ar sevi un apkārtējo pasauli. Tomēr, neskatoties uz teritoriju iekarotājiem un to apdzīvotājiem, pati telpa kļūst par autonomu, nepieradināmu teritoriju, kas, sākot dzīvot savu personisko dzīvi, nepakļaujas ne prāta, ne materialitātes, ne arī tās apdzīvotāju noteiktajiem likumiem.

Izstādē Nepieradināmās teritorijas LMA jaunie talanti: Elvīra Aznagulova, Līna Baranova, Dārta Lote Bērziņa, Reinis Bērziņš, Elīna Brasliņa, Dina Danosa, Haralds Gerds, Vita Lukstiņa, Līva Ozola, Edgars Poika, Anna Pommere, Ansis Rozentāls, Agnese Tukāne, Lauma Turkova, Gvido Vizulis pierāda, ka mākslas pasaules teritorija ir neizsmeļama, tādējādi radot arvien spēcīgāku vēlmi to atklāt un jaunatklāt.

Mākslas akadēmiju un SEB banku saista ilgstoša un veiksmīga sadarbība. Ik gadu, kopš 2008. gada kādam izcilam studentam tiek piešķirta SEB stipendija glezniecībā un trešo reizi Cēsu mākslas festivāla ietvaros tiek prezentēti LMA bakalaura un maģistra programmu diplomdarbi. Šogad izstādē aplūkojami glezniecības, tēlniecības, grafikas, tekstilmākslas un vides mākslās apakšnozaru diplomdarbi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Koncertzālē Cēsis, Raunas ielā 12-1

Kad?

27. jūlijs, 2018 – 26. augusts, 2018

Pr.-Sv. 12-18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja