Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LeNeSOna pēdējais koncerts ar Prokofjeva ciklu Vasaras diena

Šīs sezonas pēdējā ģimenēm veidotajā koncertizrādē ar LeNeSOna piedalīšanos 21. aprīlī Lielajā ģildē klausītāji iepazīsies ar krievu 20. gadsimta ģēniju Sergeju Prokofjevu – spēlesprieka, gaismas, gudrības un prasmes pilnas mūzikas autoru – un viņa skaņdarbu bērniem Vasaras diena. LNSO šajā koncertā diriģēs Andris Vecumnieks. Scenārija autors un režisors – Andris Kalnozols. LeNeSOna ādā iejutīsies aktieri Valdis Vanags un Aleksejs Geiko. LeNeSOns šoreiz runās dzejā.

Sergeja Prokofjeva (1891–1953) mūzikas nozīmīga šķautne ir dzīvesprieks, pavasaris un saule. Atmiņas par paša komponista bērnību ietikušas Prokofjeva klaviersvītā Bērnu mūzika, no kuras pats komponists izveidojis septiņdaļīgu orķestra miniatūru virkni Vasaras diena. Te klausāmies mazliet blēdīgu rīta ainu, kopā ar mājiniekiem piedalāmies aizraujošā sunīšu spēlē, dejojam valsi, priecājamies līdz ar asprātīgo un superpopulāro Maršu, līdz klāt ir vakars un pa debess jumu lēnām brien mēness.

Līdzās Prokofjeva dotajām Bērnu mūzikas daļu instrumentācijām 21. aprīļa koncertā klausīsimies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu Alises Rancānes, Agitas Rēķes, Maritas Semjonovas un Marinas Vidmontes veidotus Prokofjeva mūzikas pārlikumus orķestrim.

Koncertā skanēs arī Dmitrija Kabaļevska populārā miniatūra Klauni, kurā solo spēlēs Pāvula Jurjāna mūzikas vidusskolas audzēkņi Pauls Reinis (oboja) un Edgars Karpenskis-Allažs (fagots).

LeNeSOns ir LNSO izglītības programmas štata darbinieks – ziņkārīga, kustīga būtne, kas kopā ar diriģentu un draugiem no leļļu vai ēnu teātra izzina klasiskās mūzikas un simfoniskā orķestra skaistos noslēpumus. Koncertos ar LeNeSOna piedalīšanos tiek stāstīti stāsti, rādītas kustīgas bildes un solopartijas spēlē Rīgas mūzikas skolu labākie audzēkņi.

Koncertizrādes ar LeNeSOnu sniedz iespēju bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem iepazīt simfonisko mūziku un baudīt teatrālu priekšnesumu. Koncertu starpbrīžos bērniem ir iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kurās var gan mākslinieciski izpausties, gan iepazīt tuvplānā mūzikas instrumentus. Šajā reizē bērni varēs iepazīt fagotu.

LeNeSOns jau sesto sezonu ir LNSO bērnu koncertu talismans, viņš ir zinātkārs puisēns, kuram patīk darīt blēņas, tomēr viņu ļoti interesē mūzika un viņš sapņo kļūt par diriģentu. Šajā koncertciklā bērniem stāstām par mūzikas un orķestra pamatvērtībām, turklāt mazie klausītāji tiek izglītoti, kā uzvesties klasiskās mūzikas koncertos.

Koncerts notiks 21. aprīlī Lielajā ģildē plkst. 11.00 krievu valodā un plkst. 14.00 latviešu valodā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Bērniem līdz piecu gadu vecumam, ja viņi neaizņem atsevišķu sēdvietu, domāta īpaša biļete par 1,50 €.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Lielā Ģilde, Amatu 6

Kad?

21. aprīlis, 2018

11.00, 14.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja