Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mākslas studijas M22 dalībnieku izstāde MĀKSLAS DĀRZS

Mākslas studijas M22 pirmsākumi meklējami 2013. gadā, kad Ieva Vītola–Lindkvista sāka pasniegt mākslas kursus Kuldīgas Mākslas namā. 2015. gadā, kā pasniedzējs pievienojās arī Ole Lindkvists. No 2015. līdz 2017. gadam tika realizēts jaunās mākslas studijas M22 ēkas projekts, Mālu ielā 22, Kuldīgā. Studija darbojās jaunajā ēkā arī pašreiz. Mākslas studijā pasniedz ne tikai krāsu mācību un gleznošanu, bet tiek izmantoti arī mākslas terapijas paņēmieni, kā arī izmantoti kursi, kuru mērķis ir personīgā izaugsme un pilnveide.

M22 studijas pieeja pasniegšanai ir saistīta ar noteiktiem mācīšanās principiem: izmantojot - modernu mākslas pedagoģijas principu, kas aizgūts no Vācijas - Das Werkstatt Prinzip. Nodarbībās tiek individuāli strādāts ar katru no audzēkņiem, veicinot personīga stila izvedi, kam par pmatu kalpo process – soli pa solim. Tiek pētīti materiāli, strādāts pie dažādu izteiksmes formu attīstīšanas, kā arī eksperimentējot pilnveidotas un attīstītas, katra audzēkņa spēcīgākās puses.

Studijā netiek izmantoti klasiski mācīšanas paņēmieni, individuālā pieeja, grupā ļauj līdzās darboties iesācējiem un audzēkņiem ar pieredzi. Tieši atšķirīgā mākslas un dzīves pieredze ir tā, kas audzēkņu grupu padara daudzpusīgāku. Studijas pasniegšanas veids
aplūkojams mūžizglītības jēdziena ietvaros. Tas ne tikai pilnveido prasmes redzēt, saprast un radīt mākslu, bet arī daudz vispārīgākas kompetences, piemēram, lēmumu pieņemšanu, radošu pieeju, personīgo drosmi un pašizpausmi – prasmes, kas ir noderīgas visu cilvēku gan profesionālajā, gan privātajā dzīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kuldīgas Mākslas nams, 1905. gada iela 6

Kad?

14. augusts, 2019 – 8. septembris, 2019

Pr., O. – slēgts Tr.–Se. 10.00–18.00 Sv. 10.00–16.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja