Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas svētki 2018 norisināsies Latvijas simtgades un Latviešu biedrības jubilejas zīmē

No 17. līdz 19. augustam, norisināsies Rīgas svētki. Šogad svētki noritēs Latvijas simtgades un Latviešu biedrības nama 150 gadu jubilejas zīmē.

Svētku laikā trīs dienu garumā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt daudzveidīgus muzikālus priekšnesumus, krāšņas izrādes, piedalīties sportiskās aktivitātēs gan uz ūdens, gan sauszemes, apmeklēt svētku tirdziņus, kā arī gūt neaizmirstamas emocijas pasākumu programmā 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.  

2018. gadā aprit 150 gadi, kopš dibināta senākā latviešu organizācija – Rīgas Latviešu biedrība (RLB), kurai ir izcila nozīme nācijas tapšanas vēsturē, valstiskās neatkarības veidošanās procesā. Tieši tāpēc šogad Rīgas svētkos visas trīs dienas RLB aicinās uz svinībām Vērmanes dārzā un Rīgas Latviešu biedrības namā, atdzīvinot tuvākas un tālākas vēstures lappuses un ļaujot svētku apmeklētājiem iejusties 19. un 20. gadsimta mijas atmosfērā.

Atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, to galvaspilsētu – Rīgas, Tallinas un Viļņas – orķestri apvienojušies koncertprogrammā Simtgades skaņas, kas izskanēs VEF Kultūras pilī 18. augustā.

Rīdzinieki un viesi no Latvijas novadiem, tuvām un tālām zemēm, 18. augustā tiks gaidīti 11. novembra krastmalā, kura tiks veidota kā lidosta, kur uz svinībām ierodas radi, draugi, kaimiņi. Svētku apmeklētāji varēs ielūkoties noslēpumainajā un ceļotājiem neredzamajā Starptautiskās lidostas Rīga ikdienā, vērot lidostas tehnikas parādi un baudīt Rīgas sadraudzības pilsētu un vieskolektīvu priekšnesumus. Šogad pie mums ciemosies mākslinieki no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Prāgas, Korejas Republikas, Čīles un Taivānas.

Savukārt 19. augustā krastmalā notiks Baltijas bundzinieku samits, kas ir vienīgais bundzinieku saiets ne tikai Baltijā, bet arī visā Ziemeļeiropā. Samita laikā bundzinieku izpildījumā izskanēs arī latviešu komponistu skaņdarbi un tautasdziesmas mūsdienīgās apdarēs.

Visās svētku dienās Līvu laukumā varēs aplūkot fotoizstādi Rīga 100 gados, kas ir veltījums Latvijai tās simtgadē. Izstāde sniegs ieskatu Rīgai un visai Latvijai nozīmīgākajos notikumos gadsimta garumā.

Svētku dienās, 18. un 19. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Interneta vietnē www.rigassvetki.lv visiem interesentiem ir iespēja iepazīties ar publiskoto "Rīgas svētku 2018" programmu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīga

Kad?

17. augusts, 2018 – 19. jūlijs, 2018

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja