Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Spektrs piedāvā: Ksavjē Dolana Māmiņa

No 13. februāra kinoprojekts Spektrs skatītājiem piedāvā iepazīties ar režisora Ksavjē Dolana jaunāko filmu Māmiņa, informēja Spektra pārstāvis Sergejs Timoņins.

"Ja gadījumā vēl neesat pazīstami ar Ksavjē Dolana daiļradi, tad ziniet - tas nenozīmē melodrāmas, bet gan emocionālu dziļumu un attiecību reālismu. Vizuāli Dolana filmas ir mūsu laiku un režisora paaudzes precīzs atainojums ar visu no tā izrietošo estētiku - stilīgu vides iekārtojumu, palēninātiem kadriem mūzikas video stilistikā un, protams, pašu mūziku, kurā izpaužas varoņu dvēseles stāvoklis un sajūtas, kam pietrūkst vārdu," Dolana filmu stilistiku komentē Timoņins.

Filma Māmiņa turpina Dolana iemīļoto tēmu par mātes un dēla attiecībām. Šajā gadījumā stāsta centrā ir vientuļā māte Diāna un viņas grūti audzināmais, hiperaktīvais pusaugu dēls Stīvs. Viņu attiecības nemitīgi ir uz eksplozijas robežas - ne tikai Stīva uzvedības dēļ, bet arī tāpēc, ka Diāna jeb Die, kā viņa pati sevi dēvē, nemaz tik prasmīga māte nav. Par trešo varoni kļūst kaimiņiene Kaila, kas piekrīt mācīt Stīvu un atrod ar viņu negaidītu sapratni. Taču, kā jau to var nojaust, arī biklajai, pieklājīgajai skolotājai ir savi noslēpumi...

12. februārī plkst. 19  kino Splendid Palace notiks īpašs filmas Māmiņa pirmizrādes pasākumu, kurā būs iespēja ne tikai noskatīties filmu dienu ātrāk pirms tās regulārajiem seansiem, bet arī dzirdēt interesantu un emocionālu ievadu no kāda sabiedrībā populāra cilvēka, bet pēc tam pie vīna glāzes domubiedru un laba kino entuziastu lokā pārspriest uz ekrāna redzēto.

Biļetes cena tāda pati, kā uz jebkuru citu seansu - 4,50 eiro, bet studentiem, uzrādot apliecību, tikai 2 eiro.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja