Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Balvu Kilograms kultūras pasniedz jaunā studijā

Līdz ar balvas Kilograms kultūras 2012 pasākumu, kas LTV1 būs skatāms svētdien, 3.martā, plkst.21.40, raidījums 100g kultūras savā septītajā darbības gadā pirmoreiz iepriecinās skatītājus ar pilnīgi jaunu studiju, kuras dizainu izstrādājusi Londonā studējusī scenogrāfe Liene Pavlovska.

Septiņās kategorijās - kino, teātris, literatūra un grāmatniecība, mūzika, gada notikums, gada pārsteigums un vizuālā māksla - uzvarējušie laureāti balvā saņems mākslinieces Kristīnes Jurjānes un tēlnieka Ivara Miķelsona veidotās statuetes.

Raidījuma 100g kultūras balva Kilograms kultūras šogad tiks pasniegta otro gadu. Balva Kilograms kultūras tika dibināta 2011.gada sākumā. Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu veido gan raidījuma 100 g kultūras komanda, gan LTV žurnālisti, kas LTV raidījumos atspoguļo Latvijas notikumus kultūrā. Katru ceturksni tiek izvirzīti balvas pretendenti nominācijās, kuru skaits ir atkarīgs no kultūras notikumiem: maksimālais skaits – astoņas nominācijas, un katrā no tām tiek izvirzīti ne vairāk kā trīs notikumi.

Raidījuma veidotāji šogad paturējuši sev iespēju izvēlēt vienu notikumu kultūrā, kurš ir pelnījis speciālu uzmanību. Ar pietiekami lielu vienprātību par tādu tika atzīta Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filma Dokumentālists, kura stāsta par Ķemeru purva ielokā mītošo Intu. Balvas Kilograms kultūras 2012 pasniegšanas vakara raidījumā 3. martā vērēs redzēt, kā Arno Jundze kopā ar režisoru Ivaru Zviedri viesojas pie filmas galvenās varones Intas, lai viņu apsveiktu kā līdzdalībnieci šajā projektā, kurš Nacionālajā filmu konkursā „Lielais Kristaps” ieguva gan Labākās dokumentālās filmas, gan Skatītāju balvu. Uzreiz gan jābrīdina, ka apsveikšana īsti neizdevās, kā iecerēts. Taču tālākas nianses lai paliek intrigas ēnā.

Viesojoties LTV studijā piektdien, kad tapa raidījuma Kilograms kultūras ieraksts, portāls Kulturasdiena.lv sastapa arī Jaunā Rīgas teātra aktieri Kasparu Znotiņu, kurš bija ieradies Zaķusalā, lai raidījumā, pieminot mūžībā aizgājušo dzejnieku Imantu Ziedoni, nolasītu viņa dzejoli no krājuma Taureņu uzbrukums. "Šo dzejoli man e-pastā atsūtīja Ventspils rakstnieku mājas vadītāja Andra Konste, un arī man šķita, ka tas ir piemērots šim brīdim," pirms ieraksta atklāja aktieris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja