Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lūznavas muižā notiks saruna ar literātu un mākslinieku Svenu Kuzminu

Svētdien, 25. oktobrī, plkst. 17 rudens sezonas literāro sarunu cikla Lūznavas muižā otrajā reizē notiks satikšanās ar literātu un mākslinieku Svenu Kuzminu. Sarunai, pirms tam piesakoties, varēs sekot līdzi arī attālināti, informēja pasākuma rīkotāji.

Sākotnējā rudens sezonas sarunu cikla Literārās sarunas Lūznavas muižā plānā oktobra beigās bija iecerēta tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu, taču šobrīd pastāvošo ierobežojumu dēļ tikšanās ar rakstnieci pārcelta uz 6. decembri, bet svētdien, 25. oktobrī, būs iespēja tikties ar Svenu Kuzminu. Tāpat kā līdz šim visas saruna cikla tikšanās, arī svētdien iecerēto sarunu vadīs literatūrzinātniece, filoloģijas doktore Ilga Šuplinska.

Svens Kuzmins ir dzimis Rēzeknē 1985. gadā, šobrīd dzīvo Rīgā. Raksta prozu un reizēm iestudē teātra izrādes, pazīstams kā stāstu krājuma Pilsētas šamaņi (2016) un romāna Hohma (2019) autors, radio raidījuma Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru veidotājs, ir arī etīžu teātra Nerten režisors un aktieris, pastāvīgs žurnāla Rīgas Laiks autors. Kuzmina stāsti tulkoti angļu, krievu, lietuviešu, igauņu un spāņu valodā. Brīvajā laikā labprāt lasa grāmatas, klausās mūziku un braukā apkārt bez maršruta un galamērķa.

Arī svētdien paredzētajā pasākumā literārajām sarunām attālināti pieslēgsies viesi no Čikāgas latviešu literātu kopas un Minsteres lasītāju kluba Minsteres grāmatmīļi, jo gan lasītājus Latvijā, gan diasporās ASV un Vācijā vienojošais ir interese par jaunāko latviešu literatūru. Pēc tikšanās ar Inesi Zanderi Lūznavas muiža saņēma iedvesmojošas atsauksmes no ārvalstu latviešiem par šo iespēju iepazīt latviešu literatūru daudz tuvāk. Iespēju attālināti piedalīties sarunā ar Svenu Kuzminu var izmantot arī katrs gribētājs, līdz piektdienai, 23. oktobrim, brīvā formā aizrakstot ziņu Lūznavas muižai (e-pasts [email protected]). Visas cikla Literārās sarunas Lūznavas muižā tikšanās reizes tiks iemūžinātas un pēc tam brīvi pieejamas ikvienam interesentam (tajā skaitā arī skolu pedagogiem) zināšanu paplašināšanai par rakstniekiem, izmantošanai interešu izglītībā, kā arī mūsdienu latviešu literatūras procesu izziņā.

Sarunu cikls Literārās sarunas Lūznavas muižā aizsākās 2017. gada rudenī, šo triju gadu laikā jau tiekoties ar dažādus žanrus pārstāvošiem literātiem, iepazīstot viņu daiļradi tuvāk, ļaujot lasītājiem klātienē satikt iecienīto literāro darbu autorus un reizē arī bagātinot pasākumu dažādību Latgales reģionā. Šoruden izvēlētie sarunu cikla temati un autori atklāj, cik daudzveidīga ir jaunākā literatūra un kā tā atbalsojas Latgales, Latvijas un pasaules kultūrtelpā. Vēl sarunu ciklā 22. novembrī plānota satikšanās ar rakstnieci Gundegu Repši, 6. decembrī – rakstnieci Noru Ikstenu.

Ieejas maksa literāro sarunu cikla pasākumā ir 3 eiro. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā un Lūznavas muižā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja