Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

VV Foundation Starptautiskajā mākslinieku dienā atbalstīs Sarmītes Māliņas personālizstādi

Atzīmējot starptautisko mākslinieku dienu 25. oktobrī, mākslas fonds VV Foundation nolēmis katru gadu šajā datumā atbalstīt kādu mākslas projektu. Šogad atblastu saņems Sarmītes Māliņas personālizstāde Asaras galerijā Alma, informēja fonda pārstāve Līna Birzaka-Priekule.

Novērtējot ieguldījumu, ko Latvijas mākslinieki ikdienu sniedz sabiedrībai, mākslas fonds VV Foundation ir pieņēmis lēmumu katru gadu šajā datumā atbalstīt kādu mākslas projektu, un aicina ikvienu iesaistīties un sniegt arī savu atbalstu māksliniekiem.

"Aizvediet šajā dienā māksliniekus pusdienās, nopērciet kādu sen gribētu mākslas darbu, apmeklējiet izstādes vai aizejiet ciemos," aicina VV Foundation pārstāvji.

Sarmītes Māliņas personālizstāde Asaras norisināsies galerijā Alma no 23. novembra līdz 23. janvārim. Izstādes kurators Tomass Pārups skaidro, ka: ‘’Sarmītes Māliņas personālizstādes nosaukums Asaras apzīmē gan personiskus pārdzīvojumus, gan universālas cilvēciskas izjūtas. Lai arī kopējā noskaņa koķetē ar visai naivām idejām, tā patiesībā komentē laikmetīgajā mākslā bieži vien novērojamu atsvešinātību no nepastarpinātas emocionalitātes un melanholiska apcerīguma. Šī izstāde nav personīgu pārdomu rezultāts vien. Te ir izteikta doma par iespēju laikmetīgajā mākslā uzvesties tā, kā uzvedas mūziķi, dziedot dziesmas par mīlestību – romantizējot pārdzīvojumus, apcerot jūtas un piedzīvoto."

Sarmīte Māliņa (1960) ir viena no nozīmīgākajām Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvēm. Mākslinieces darbi atrodami topošajā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja krājumā, Zuzānu kolekcijā, Latvijas Nacionālā mākslas muzejā, kā arī citās privātkolekcijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja