Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Anda Lāce piedāvā mīlestību porcelānā

No 2. novembra līdz 2. decembrim Rīgas Doma baznīcas dārza galerijā ir apskatāma mākslinieces Andas Lāces personālizstāde LOVE, ko organizē sabiedriskā kustība Mans Doms.

Māksliniece ir izvēlējusies runāt par stāvokli, kas skar ikvienu cilvēku – mīlestību, šoreiz, piedāvājot sev raksturīgā izteiksmes valodā veidotos tēlus ietērpt porcelānā.

Jau kopš pirmajām personālizstādēm Anda Lāce nemitīgi meklē saviem šķietami naivajiem cilvēkstāstiem materiālus un izteiksmes formas, kas atrodas arī ārpus glezniecības tehnikas, izrādot īpašu interesi par tēlniecību. Nosaukums „LOVE” izmantots kā starptautisks apzīmējums mīlestībai, akcentējot tās dažādās formas, kas var būt gan cēlas kā darbiem izmantotais porcelāns, gan plūstošas kā figūru akvarelīgā forma. Idejas pamatā ir skaidras, pozitīvas noskaņas raisošas vadlīnijas, tomēr abstrahētās, it kā pēc nejaušības principa būvētās figūras un daudznozīmīgais izstādes nosaukums pieļauj plašus asociatīvos ietilpinājumus. Gala rezultātā māksliniece vienkārši vēlas atgādināt un runāt par mīlestību, lai celtu uz pjedestāla un liktu auglīgā zemē no jauna labāko, kas cilvēkam dots.

Anda Lāce ir jauna, talantīga māksliniece, kas savu profesionālo varēšanu ir pierādījusi gan lokālā, gan arī plašākā mērogā. 2008. gadā ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozarē, kā arī papildus izglītojusies Mančestras Metropolitēna universitātē Lielbritānijā (2005). Llīdz šim viņa sarīkojusi sešas personālizstādes, kļūstot arī par vienu no Galerijas 21 pārstāvētajām māksliniecēm un piedalījusies grupas izstādēs gan Latvijā, gan Krievijā, Dānijā un Vācijā. Māksliniece ir vairākkārt nominēta Purvīša balvai, tai skaitā 2010. gadā par izstādi Neizdibināmās takas, kas notika Galerijā 21. Andas Lāces darbi atrodas kolekcijās Latvijā, Somijā, Anglijā, Šveicē un Marokā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja