Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Galerijā Istaba notiks Ilzes Aulmanes personālizstāde Burblis

Galerijā Istaba no 22. janvāra līdz 9. februārim būs skatāma mākslinieces Ilzes Aulmanes personālizstāde Burblis, informēja galerijas pārstāvji.

Laikā, kad mūsdienu virtuālā saziņa “vacapos” un “mesendžeros” veido dialogu kāpurus – garākus un īsākus runas un domu burbuļu virknējumus, kas virzībā uz priekšu sablīvējas un izstiepjas, māksliniece aicina cilvēka privāto telpu uzlūkot “burbuļos”. Izstādes tēma risināta starpdisciplinārā instalācijā – telpiskos objektos un glezniecībā.

“Daudz kas var būt “uzpūsts burbulis”, taču es runāju par ko līdzīgu kurkulim – trauslai, dzīvīgai, augošai esencei. Manā privātā telpā es varu domāt savas niknās domas vai tvīkt mīlas jūtās slepus, es varu baudīt “bezgaumību” vai nodoties laikabiedriem netveramiem intelektuāliem un garīgiem lidojumiem, es varu staigāt, gulēt, lidot kā un kur to gribu – vai vismaz fantazēt par šo visu. Stāsts ir gan par dvēseles privāto telpu, gan fizisko – ķermeni un istabu. Ja vērīgi palūkojās – var secināt, ka bieži “burbuļa karalistes” noteikumi un likumi kontrastē ar to dzīvi, ko vadam ārpusē un pat vērtībām, par kurām karojam. Lai turpinātu šo dzīvi, ir vajadzīgs zināms naivums un mīļums, ēdiens, sausas zeķes un tamlīdzīgas lietas. Beigu beigās “burbuļa karaļvalsts” ir diezgan liels kosmoss – par to arī izstāde Burblis. Ideju, sajūtu galaktikas, komētas, atlūzas. Šis kosmoss ir par mierīgu piedēvētajā zaļājā krāsā. Kādam draugam viņa istaba tiecas pretim minimālam, baltam kubam, tā ir nepieciešamība viņa dienas un domu sākumam. Kādiem citiem istaba ir vienlaikus darbnīca, kur valda šķietams haoss, arī nepieciešams – sākumam, turpinājumam,” – Ilze Aulmane.

Speech bubble jeb runas burbuļu vēstures senākās vizuālās liecības datējas ar mūsu ēras pirmajiem gadsimtiem, kad radusies nepieciešamība attēlotai būtnei paust konkrētu tekstu. Mūsdienu komunikācijas līdzekļos ātrumā pielaisto kļūdu, “emodži”, “gifu” utt. plūdumā mēs apdzīvojam savas privātās telpas nu jau virtuālo paplašinājumu.

Ilze Aulmane šobrīd turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas maģistrantūrā, strādā kā mākslas pedagoģe un kuratore, regulāri piedalās izstādēs, idejas bieži realizējot starpdisciplināros mākslas objektos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja