Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kultūras forumā Baltās naktis piedalījušies apmēram 50 000 cilvēku

Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts 2011", kas notika naktī uz 11.septembri, piedalījās apmēram 50 000 cilvēku, kas ir aptuveni par 10 000 vairāk nekā pērn, informēja pasākuma projekta vadītāja Indra Vilde.

"Pasākumu vērtējam kā ļoti labi izdevušos. Pēc pašreizējām aplēsēm, dalībnieku skaits bija apmēram 50 000 un tas ir vismaz par 10 000 vairāk nekā aizvadītajā gadā. Šoreiz bija daudz vairāk projektu, kurus apmeklēja visdažādāko vecumu cilvēki - gan vecāki un vecvecāki ar maziem bērniem, jo daudzi projekti tika veidoti īpaši ģimenēm ar bērniem," sacīja Vilde, akcentējot, ka apmeklētāju vidū īpaši daudz bijis velobraucēju.

"Lielo apmeklētāju skaitu noteikti veicināja arī labie laika apstākļi. Tas ļāva, piemēram, Andrejostā īstenot melnbaltās filmas izrādīšanu brīvā dabā, kā ekrānu izmantojot graudu krājumus pie elevatora. Tāpat plaši apmeklēti bija arī brīvdabas projekti Špīķeros, pie Mēbeļu nama Purvciemā, Bolderājā, Miera ielā, Kalnciema kvartālā," norādīja Vilde.

Kopumā forumā "Baltā nakts 2011" notika 67 pasākumi, no kuriem 20 pēc iepriekš izsludinātā konkursa finansēja Rīgas dome, savukārt 47 pasākumi tika rīkoti pēc aktīvāko Rīgas organizāciju iniciatīvas.

Šis bija jau sestais gads, kad rīkota "Balto nakts". Kultūras foruma šī gada moto ir "Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns!". Forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar aktīvākajām organizācijām Rīgā, iesaistot Latvijas un starptautiskos māksliniekus.

Kā ziņots, "Baltā nakts" ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropas Baltās naktis sastāvdaļa. "Balto nakšu" stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja