Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Melo-M uzstājas kopā ar īru mūzikas leģendu Džonu Šīhanu

Latvijas čellu trio Melo-M, viesojoties Īrijā, kur festivāla The Temple Bar Tradfest ietvaros uzstājās kopā ar pasaulslavenās īru mūzikas grupas The Dubliners dalībnieku Džonu Šīhanu, informēja grupas menedžeris Kaspars Kukuvass.

Sniedzot uzstašanos, Melo-M kopā ar Šīhanu izpildīja divus Īrijā labi pazīstamus skaņdarbus The Marino Waltz  un St.Patricks cathedral.

Džons Šīhans Melo-M ievērojis janvāra sākumā Īrijas televīzijas šovā The Late Show, atzīstot, ka Latvijas čellu trio muzicēšana viņam šķitusi tik iedvesmojoša, ka labprāt uzstātos ar viņiem kopā.

Šīhans gan Īrijā, gan pasaulē pamatoti tiek uzskatīts par vienu no lielākajām īru tradicionālas mūzikas leģendām. Viņš muzicējis grupā The Dubliners no 1964. gada līdz pat 2012. gadam, kad pēc grupas dalībnieka Braiena Makkennas nāves tā pārtrauca savu darbību, izmantojot nosaukumu The Dubliners. Ilgās muzikālās karjeras laikā Šīhans sadarbojies arī ar tādiem ievērojamiem māksliniekiem kā U2, Šaineidu O'Konoru, The Pogues, Keitu Bušu un daudziem citiem.

The Temple Bar Tradfest ir viens no ievērojamākajiem tradicionālās mūzikas festivāliem Īrijā, kas katru gadu pulcē gan pašmāju, gan starptautiski pazīstamas mūzikālās apvienības. Melo-M līdz šim ir vienīgie Latvijas pārstāvji, kas piedalījušies šajā festivālā.

Pēc atgriešanās no koncertēšanas Īrijā, Melo-M gatavojas doties plašā koncertturnejā pa Latviju, iepazīstinot klausītājus ar savu aktuālo koncertprogrammu Jaunā sērija, kuru veido pasaulē populāru televīzijas seriālu mūzikas tēmu versijas. Koncertos skanēs arī visu laiku populārākie Melo-M izpildītie skaņdarbi.

Latvijas turneja sāksies 14. februārī ar koncertu Jelgavas kultūras namā, vēlāk turpinoties ar koncertiem kultūras centrā Berģi, Kuldīgā, Madonā, Liepājā, Siguldā, Rēzeknē, Ventspilī un Valmierā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja