Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Sensus uzstāsies trīs pasaules vadošie pūšaminstrumentālisti

Klasiskās mūzikas festivāla Sensus kamermūzikas programmā Salut à la France jeb Sveiciens Francijai 13. jūlijā vakarā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies trīs pasaules vadošie pūšaminstrumentālisti - Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra solo fagotists Gustavo Nunjess, ECHO Klassik un daudzu citu apbalvojumu ieguvējs, trombonists Fabrīss Milišers un Francijas Radio filharmoniskā orķestra zvaigzne, trompetes spēles virtuozs Aleksandrs Batī, informēja festivāla pārstāve Līva Blaževica.

Koncertā prožektoru gaismā tiks likti koka un metāla pūšaminstrumenti. Koncerta pirmajā daļā slavenie Latvijas kamermūziķi – flautiste Anete Toča, obojists Egils Upatnieks un klarnetists Guntis Kuzma – satiksies ar vienu no mūslaiku ievērojamākajiem fagotistiem, Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra solistu Gustavo Nunjesu no Urugvajas un slovēņu mežradznieku, orķestra Berlīnes filharmoniķi mūziķi Andreju Žustu. Programmā Morisa Ravēla barokāli greznais opuss Kuperēna kapenes, Žaka Ibēra spirgtais kamermūzikas paraugs Trīs nelieli skaņdarbi pūšaminstrumentu kvintetam un Fransisa Pulenka vitālais, negaidītu pavērsienu pilnais Sekstets, kurā koka pūšaminstrumenti sabalsosies ar klavierstīgām.

Koncerta otrajā daļā franciski elegantu un dzirkstīgu mūziku atskaņos ne mazāk zvaigžnots metāla pūšaminstrumentālistu kopums. Aleksandrs Batī ir Francijas Radio filharmoniskā orķestra un Seulas Filharmoniskā orķestra pirmā trompete, bijis Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw solists. Viņam pievienosies Fabriss Milišers, kurš ir pirmais un līdz šim vienīgais trombonists, kurš uzvarējis starptautiskajā ARD izpildītāju konkursā, kas kopš 1952. gada notiek Vācijas pilsētā Minhenē. Viņš muzicē kvartetā Quartbone, slavenajā baroka orķestrī Le Concert des Nations, ansamblī Les Sacqueboutiers un Lorānsas Ekilbē vadītajā Insula Orchestra. Koncerta programmā Fransiss Pulenks, Žaks Kasterēds un Žans Mišels Damāzs. Ar lieliskajiem pūšaminstrumentālistiem koncerta abās daļās tiksies viena no Latvijas izcilākajām pianistēm – prasmīgā un ugunīgā Agnese Egliņa.

Fabrīss Millišers atzīst, ka "festivāla formāts, kurā pirmo reizi satiekas un kopīgi muzicē visdažādāko valstu mūziķi mani vienmēr sajūsmina, jo tas dod iespēju rasties radošām sinerģijām un jaunām skaņdarbu interpretācijām, kā arī ilglaicīgām draudzībām. Ipaši aizraujoši tas ir tad, kad visi mākslinieki ir tik augsta mākslinieciskā līmeņa, kā tas ir šī gada festivālā Sensus". 

No 2017. gada 12. līdz 15. jūlijam Liepājā un Ventspilī norisināsies pirmais klasiskās mūzikas festivāls Sensus, kurā piedalīsies Berlīnes Filharmoniķu, Amsterdamas Concertgebouw un citu labāko Eiropas simfonisko orķestru vadošie mūziķi – nozīmīgāko starptautisko izpildītājmākslinieku konkursu laureāti. Festivāla programmā plānoti vairāki kamermūzikas un simfoniskās mūzikas koncerti, meistarklases mūzikas studentiem un bērnu programma ar ģimenēm īpaši draudzīgām biļešu cenām.

Plašakā informācija par starptautisko mūzikas festivālu Sensus atrodama festivāla mājas lapā www.sensusfestival.com, savukārt koncertu biļetes iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Top komentāri

izlabojiet analfabētisko virsrakstu
i
spasaules :D Dālderis un Toča = great relīze
sviests
s
Nu ja nav ideju, ko aicināt, tad jāaicina orķestranti. Raimonds Ozols nespēlēs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja