Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gints Smukais iegūst trešo vietu akustiskās ģitāras pirkstu spēles konkursā ASV

No 19. līdz 22. septembrim Vinfildā Kanzasā Walnut Valley festivāla ietvaros notika pasaulē lielākais akustiskās ģitāras pirkstu spēles konkurss, kas kopā pulcē pasaules labākos akustiskās ģitārspēles profesionāļus trīs dienu garumā. Konkursā 3. vietu ieguva Gints Smukais. 3. vietu viņš ieguva arī Starptautiskajā akustiskās ģitāras pirkstu spēles festivālā (Fingerstyle Collective festival), kas no 13. līdz 18. septembrim norisinājās Arkanzasas štatā, informēja mūziķa pārstāvji.

Abos konkursos Gints Smukais izpildīja četrus oriģinālskaņdarbus no sava pavasarī gaidāmā otrā studijas albuma. Viens no skaņdarbiem, ar kuru Gints ieguva augsto novērtējumu Walnut Valley konkursā, uzreiz tika ierakstīs ASV studijā Fretmonkey Records. Gints tikai atklāj: "Skaņdarbs Zili noslēpumi ir muzikāls mīlas stāsts."

Pasaulē lielākajā akustiskās pirkstu spēles konkursā Gints piedalījās jau otro reizi, izturot sīvu konkurenci starp vairāk nekā 400 dalībniekiem, un ieguva 3. vietu kā "rezervists". Akustiskās ģitāras pirkstu stila konkursā ir 40 vietas, kuras aizpilda konkursanti, kuri starptautiskos konkursos Amerikā, Ķīnā un citās valstīs ir ieguvuši 1. vietu. Ja dalībniekiem nav iegūti šie starptautiskie novērtējumi, ir iespēja pieteikties "rezervistu soliņa rindā". Gints šogad bija pirmais rezervistu rindā, kas deva iespēju piedalīties tik liela mēroga konkursā.

Atgriežoties Latvijā, ģitārists Gints Smukais dalās savos iespaidos par pieredzēto Walnut Valley festivālā: "Jūtos pagodināts. 3. vieta tik liela mēroga konkursā man ir patīkams pārsteigums. It īpaši tāpēc, ka uzstājos tikai ar saviem oriģinālskaņdarbiem. Tomēr vislabākā pieredze ir ne tikai piedalīšanās konkursā, bet arī pavadītais laiks starp konkursiem, kur arī šogad satiku jaunus domubiedrus, kā arī daudzus savus elkus. Jutos sirreāli. Jo ar elkiem pavadītais laiks bija kā tikšanās ar sen nesatiktiem draugiem, kurus visus vieno mūzika. Arī daži no maniem elkiem (Andy McKee, Antoine Dufour) savu karjeru sākuši, piedaloties šajā konkursā."

Piedaloties konkursā, Gints ir veiksmīgi nodrošinājis sev vietu pasaules lielākajā mūzikas eksporta izstādē 2020 Winter NammShow.  Viņš stāsta par saviem nākotnes plāniem: "Mani ļoti priecē, ja kaut mazs loks pasaules sabiedrības uzzina par Latviju, klausoties manu mūziku. Manā karjerā piedalīšanās šādos konkursos var nozīmēt daudz, iespējams, neesmu pats to vēl līdz galam aptvēris, kādas durvis ir atvērušās. Šobrīd prioritāte ir ne tikai gatavošanās izstādei, bet arī darbs pie sava otrā oriģinālmūzikas albuma, kurš gaidāms 2020. gada pavasarī."

Gints Smukais Amerikas brauciena laikā piedalījās arī Starptautiskajā akustiskās ģitāras pirkstu spēles festivālā (Fingerstyle Collective festival), kas norisinājās no 13. līdz 18. septembrim Arkanzasas štatā. Viņš tajā izcīnīja arī 3. vietu. Konkurss pulcēja ģitāristus no visas pasaules. Tajā uzstājās ģitāristu elite: Alexanrd Misko, Muriel Anderson, Kaki King, Don Ross, Antoine Dufour u.c. Vienā no šī gada festivāla reklāmas video tika izvēlēta Ginta debijas albuma titulskaņdarbs Flourish.

Pirmā saskarsme ar ģitāru Gintam bija 2008. gada beigās. No 2011. gada viņš sācis pētīt kompozīciju un perkusiju pirkstu stilā.  Kopš tā laika regulāri uzstājies koncertos, gan viens pats ar savu mūziku, gan sadarbojoties ar Latvijā zināmiem mūziķiem (Jānis Aišpurs, Jānis Stībelis, MUSIQQ, Annija Putniņa, Latvian Voices, Kristīne Prauliņa, Olga Rajecka, koris Maska u.c.), kā akadēmiskās, tā arī populārās mūzikas vidē. 

Skaņdarba Zili noslēpumi video:  

Top komentāri

muzikis
m
Prieks par Tevi,apsveicu.Malacis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja