Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Izziņots jauns starptautisks mūzikas festivāls Rīga Jūrmala

Šodien, 30. novembrī preses pasākumā izziņots jauns starptautisks mūzikas festivāls Rīga Jūrmala, kas tiks atklāts 2019. gada 21. jūlijā Latvijas Nacionālajā operā ar Bavārijas Radio simfoniskā orķestra uzstāšanos diriģenta Marisa Jansona vadībā, informēja festivāla pārstāve Zane Šmite.

Pirmais festivāls aptvers četras nedēļas nogales, un būs veltīts pasaulē vadošiem orķestriem un diriģentiem, programmā ietverot gan simfoniskos un kamermūzikas koncertus, gan vadošu klasiskās mūzikas zvaigžņu un uzlecošu talantu solo koncertus. 

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrēms (Verbjē klasiskās mūzikas festivāla dibinātājs un vadītājs) pastāstīja, ka festivāla pirmajā sezonā piedalīsies Bavārijas Radio simfoniskais orķestris Marisa Jansona vadībā; Izraēlas Filharmoniskais orķestris un Zubins Meta; Londonas simfoniskais orķestris un diriģents Džanandrea Noseda, kā arī Krievijas Nacionālais orķestris Mihaila Pļetņeva vadībā.

Festivāla laikā būs iespēja dzirdēt pianistus Mareju Peraiju, Judzju Vanu un Seong-Jin Cho, vijolniekus Leonīdu Kavaku un Vadimu Repinu, kā arī čellistu Mišu Maiski, uzstāsies arī jaunie talanti – pianisti Jans Liseckis, Lukas Geniušas un Deniss Kožuhins, vijolniece Aleksandra Konunova, čellists Edgars Moro un soprāns Jinga Fanga.

Festivāla atklāšanas sezona notiks četras nedēļas nogales 2019. gada vasarā no 21. jūlija līdz 1. septembrim. Turpmākajos gados festivāla programma tiks paplašināta - 2020. gadā tas notiks sešas nedēļas nogales, savukārt 2021. gadā – astoņas nedēļas nogales.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā, savukārt pārējie koncerti Dzintaru koncertzālē Jūrmalā - gan nesen renovētajā Mazajā zālē, gan atvērtajā brīvdabas Lielajā zālē.

Festivāla Rīgas Jūrmala atbalstītājs ir labdarības fonds Baltijas Muzikālās sezonas, kura mērķis ir Latvijā izveidot pasaules nozīmes klasiskās mūzikas festivālu.

Festivāla biļešu tirdzniecība tiks uzsākta 2019. gada februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja