Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kristīne Balanas Vācijā kļuvusi par ARD International Violin Competition finālisti

Latviešu vijolniece Kristīne Balanas iekļuvusi Vācijas starptautiskā klasiskās mūzikas konkursa ARD International Violin Competition finālā, informēja Aira Laiviņa Artists mākslinieciskais vadītājs Andrejs Osokins.

ARD Starptautiskais mūzikas konkurss norisinās kopš 1952. gada un ir nozīmīgākais klasiskās mūzikas konkurss Vācijā. Par šī konkursa laureātiem kļuvuši tādi izcili mūziķi kā Džesija Normana, Kristofs Ešenbahs, Mitsuko Učida, Jurijs Bašmets un Natālija Gūtmane.

Konkursa fināls notiks trešdien, 6. septembrī Minhenes Herkulessaal, kurā Kristīne Balanas kopā ar Bavārijas Radio Simfonisko orķestri, kura galvenais diriģents ir Mariss Jansons, atskaņos Sergeja Prokofjeva 1. vijoļkoncertu.

Šogad pēc vairāku simtu ierakstu izvērtēšanas, tika izvēlēti 38 vijolnieki konkursa pirmajai kārtai, otrajā kārtā tika izvirzīti divpadsmit dalībnieki, pusfinālā - seši, bet finālā - tikai trīs, to skaitā arī latviešu vijolniece Kristīne Balanas. Vēl par pirmo godalgu un 10 000 eiro naudas balvu finālā cīnīsies Andrea Obiso no Itālijas un Sāra Kristiāna no Vācijas.

Pirmajās konkursa kārtās Kristīne Balanas uzstājās kopā ar pianistu Andreju Osokinu, kurš ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu laureāts. Duets atskaņoja Ludviga van Bēthovena, Sergeja Prokofjeva un Vitolda Ļutoslavska skaņdarbus. Johana Sebastiāna Baha, Nikolo Paganini, Jorga Vidmana un Avnera Dormana skaņdarbus Kristīne Balanas atskaņoja solo, bet pusfinālā Volfganga Amadeja Mocarta 4. vijoļkoncertu atskaņoja kopā ar Minhenes Kamerorķestri. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja