Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Orķestris Rīga mazos klausītājus iepazīstinās ar supervaroņiem mūzikā

Trešdien, 5. oktobrī kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē notiks koncertcikla Nāc, ieklausies orķestrī Rīga! pirmā saruna par mūziku, kuru vadīs dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš. Sarunas tēma – Supervaroņi, informēja orķestra pārstāve Linda Ausēja.

Orķestris Rīga diriģenta Valda Butāna vadībā dos iespēju mazajiem klausītājiem sastapt supervaroņus mūzikā. Koncerta īpašais viesis – dziedātāja Dināra Rudāne.

Klausītājus un skatītājus arvien ir aizrāvuši stāsti par ļoti drosmīgiem un varonīgiem cilvēkiem. Pasākuma laikā tiks noskaidrots, kas ir supervaronis un notiks tikšanās mūzikā ar spilgtākajiem un atraktīvākajiem varoņiem no grāmatām un filmām. Skanēs mūzika, ko komponists Džons Viljams sacerējis filmām Supermens un Harijs Poters.

Dināra Rudāne dziedās Elzas dziesmu Let It Go no filmas Ledus sirds, kā arī popdīvas Adeles Adkinsas Skyfall, kas sacerēta kā tituldziesma 2012. gadā uzņemtai sērijai par superaģentu Džeimsu Bondu.

Līdzās jau labi zināmajiem mūsdienu tēliem, koncerta apmeklētājus iepazīstinās ar nedaudz senākiem supervaroņiem, kas vienmēr attēloti dažādu tautu pasakās un leģendās. Par godu 15. gadsimta Šveices drosminiekam Vilhelmam Tellam Orķestra Rīga sniegumā skanēs itāļu komponista Džoakino Rosīni radītā uvertīra operai Vilhelms Tells. Savukārt krievu komponista Modesta Musorgska mūzikā klausītājiem atklāsies varenie un teiksmainie Varoņu vārti, kas atrodas Kijevā.

Supervaroņi tiks meklēti arī latviešu komponistu Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa un Raimonda Paula mūzikā.

Koncertciklā Nāc, ieklausies orķestrī Rīga! iekļautas četras sarunas par mūziku mācību gada garumā. Tās ieteicamas pirmo četru klašu skolēniem un bērniem līdz 10 gadu vecumam.

Nākamās sarunas par mūziku notiks 7. decembrī, kad skanēs Ziemassvētku melodijas un pasaciņa, un 2017. gada 25. janvārī, kad centīsimies apstādināt laiku, saklausīt un iepazīt dažādās laika nokrāsas un ritmus gan mūzikā, gan visapkārt mums sarunā Laiks mūzikā un mūzika laikā. Koncertcikls noslēgsies 22. februārī, kad visa uzmanība tiks veltīta mūzikai, kas sacerēta dejošanai.

Koncertcikla Nāc, ieklausies orķestrī Rīga! abonementus iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja