Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pēc 10 dienām Rīgā izskanēs akadēmiskās mūzikas koncerts Dzimuši Rīgā

Svētdien, 6.jūlijā, Eiropas kultūras galvaspilsētas koncerts Dzimuši Rīgā pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves būs tikšanās vieta Rīgā dzimušām pasaules mūzikas zvaigznēm, informēja nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Koncertā Dzimuši Rīgā būs neticama mākslinieku buķete, tāda līmeņa zvaigznes sapulcināt vienuviet ir patiesi īpašs notikums, raksturo tenors Aleksandrs Antoņenko, aicinot visus mūzikas cienītājus 6.jūlija vakarā uz koncertu operas skvērā.

"Šis koncerts būs viens no spožākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālajiem notikumiem, ko klātienē redzēs skatītāji Rīgā, un pie televizoru ekrāniem mūzikas gardēži Šveicē, Spānijā, Francijā, Vācijā, Andorā, Slovēnijā, Ukrainā, Bulgārijā, Somijā, Lietuvā un Igaunijā. Kļūstot par Rīgas un visas Latvijas mūziķu vizītkarti pasaulē, sadarbībā ar Latvijas Televīziju koncertu tiešraidē translēs prestižais kultūras kanāls ARTE," atklāj nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova,  Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris Latvija un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris Kremerata Baltica un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta Dzimuši Rīgā idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.   

Koncerta programma aptvers plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R.Vāgnera, P.Čaikovska, Dž.Verdi, Dž.Pučinī, A.Maskata, G.Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

Ņemot vērā koncerta Dzimuši Rīgā ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, kā televīzijas daudzkameru režisoru uzaicināts Pīters Maniura no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.

Biļešu cena uz 6.jūlija koncertu ir iepriekšpārdošanā – no 10 līdz 100 eiro, biļetes pieejamas Biļešu Serviss kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja