Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc Covid-19 slimnieka klātbūtnes B Bārs Restorānā pašizolāciju ievēro arī DJ Rudd

Uzzinot, ka Covid-19 slimnieks pagājušajā nedēļā apmeklējis B Bāru Restorānu Rīgā, DJ Rudd jeb Rūdolfs Budze nolēmis ievērot divu nedēļu pašizolāciju, aģentūrai LETA pavēstīja pats producents, kurš 7.novembrī uzstājās izklaides vietā.

"Tiklīdz es tviterī uzzināju par konkrēto incidentu, es uzreiz pieņēmu lēmumu ievērot pašizolāciju. Jau pirms tam sabiedriskās vietās biju piesardzīgs - lietoju sejas maskas un ieturēju distanci," pauda Budze.

Viņš norādīja, ka pagaidām nekādus Covid-19 infekcijas simptomus nav novērojis un patlaban norit piektā diena kopš pasākuma B Bārā Restorānā. Budze atzīmēja, ka, runājot ar mediķiem, uzzinājis, ka pirmie simptomi, ja ir notikusi inficēšanās ar jauno koronavīrusu, parādās piektajā un sestajā dienā, tomēr pašlaik dīdžejs par veselību nesūdzas.

Runājot par to, kāda bija pirmā reakcija uzzinot, ka ar Covid-19 inficēta persona apmeklējusi "B Bāru Restorānu", Budze pavēstīja, ka tā esot bijusi ļoti dabīga - dusmas un vilšanās par to, ka cilvēki tik bezatbildīgi izturas pret līdzcilvēkiem pandēmijas laikā.

Jautāts, kādi piesardzības pasākumi dīdžejiem bija jāievēro, lai sevi pasargātu no inficēšanās, DJ Rudd atzīmēja, ka patlaban kultūras un izklaides nozares darbība ir faktiski apturēta. Producents pastāstīja, ka pirms stājās spēkā stingrāki ierobežojumi, izklaides pasākumu norises vietās tika ievērota rekomendācija publiskās vietās nedejot, izmantot tikai 50% no telpas kapacitātes un ievērot savstarpējo distancēšanos.

"Dīdžeja vieta parasti un arī B Bārā Restorānā ir nedaudz atdalīta no pasākuma apmeklētājiem, lai var ieturēt distanci. Tomēr ir gadījumi, kad apmeklētājs pienāk pie dīdžeja un mēģina uzsākt sarunu," pauda producents.

LETA jau vēstīja, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka persona, kura bija saslimusi ar Covid-19, 7.novembrī no plkst.21.30 līdz 24 apmeklēja B Bārs Restorānu Rīgā, Doma laukumā 2.

Visiem apmeklētājiem, kuri 7.novembrī apmeklēja B Bārs Restorānu minētajā laikā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, ieteicams palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Kā aģentūrai LETA iepriekš norādīja restorāna vadītāja, saņemot vēsti no SPKC par Covid-19 inficētā klienta apmeklējumu, nekavējoties pašizolācijā nosūtīti četri restorāna darbinieki, kuri 7.novembra vakarā strādājuši un ir potenciālās kontaktpersonas. Saslimšanas pazīmju viņiem pašlaik neesot.

Tāpat restorāna vadītāja atzīmēja, ka restorāns, iestājoties ārkārtas situācijai, turpina darbu, izsniedzot saviem klientiem pasūtījumus līdzņemšanai. Restorāna darbinieki pēc gadījuma turpina darbu aizsargmaskās, aizsargvairogos, tāpat uzņēmums papildu aizsardzībai izvietojis norobežojošas sienas.

Kā liecina informācija B Bāra lapā sociālajā tīklā Facebook, 7.novembrī apmeklētāji tika aicināti uz pēdējo pasākumu pirms stingrākiem ierobežojumiem, kas stājās spēkā 9.novembrī. "Paspēj satikties un izbaudīt B atmosfēru, B kokteiļus un B mūziku jau šodien B Bārā Restorānā plkst. 19:00-00:00," teikts ierakstā par pasākumu The last one before lockdown. Kā liecina ieraksts Facebook, pasākumā piedalījās DJ Rudd.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja