Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Popzvaigznes sagādās mums baudu tiešsaistē. Dua Lipa aicina ceļojumā klubu kultūras vēsturē

Kādi ir jūsu plāni piektdienas vakaram? 27. novembrī tiešsaistē tiks demonstrēts šonedēļ sešām balvām Grammy izvirzītās britu zvaigznes Duas Lipas šovs Studio 2054. Ekspresīvā divdesmit piecus gadus vecā dziedātāja pēdējos trijos gados ar saviem hitiem ir pamatīgi sašūpojusi popmūzikas pasauli

Dua Lipa ir dzimusi Londonā, viņas vecāki ir Kosovas albāņi, un tas izskaidro mākslinieces ugunīgo temperamentu. Nav noslēpums, ka Dua Lipa ir viena no iecienītākajām pašmāju popkultūras eksperta DJ Rudd dziedātājām.

Viņa izpilda enerģisku diskopopmūziku, kurā ir hiphopa, fankmūzikas un house elementi. Galvenā vērtība ir Duas Lipas spēcīgā, izteiksmīgā balss un dziesmu melodiskie "āķi", kas uzreiz ieķeras atmiņā. Duai Lipai jau ir daudz godalgu: viņa ir divkārtēja balvas Grammy ieguvēja – 2019. gada viņa saņēma zelta gramofonu kā labākā jaunā māksliniece un par labāko deju mūzikas ierakstu (kompozīcija Electricity). Viņa ir viena no visu laiku populārākajām mūziķēm straumēšanas platformās. Videoklips New Rules (2017) portālā YouTube ir skatīts gandrīz 2,3 miljardus reižu. 

Pašreizējos apstākļos, kad nav iespējas satikties ar klausītājiem klātienē, zvaigznes cenšas sagādāt mums baudu virtuāli. Tās vairs nav ar iPhone filmētas uzstāšanās virtuvē vai guļamistabā, kā tas bija pavasarī un vasarā, tagad tie ir lielbudžeta koncertiestudējumi, kas veidoti speciāli demonstrēšanai internetā, un globālā auditorija ir aicināta iegādāties biļetes. Ar šādiem priekšnesumiem jau uzstājusies jaunāko laiku ikona Billija Eiliša un nenogurdināmā klasiķe Kailija Minoga.

Dua Lipa sola, ka viņas šovs Studio 2054 (nosaukumā ir iekodēta atsauce uz savulaik leģendāro Ņujorkas deju mūzikas paradīzi Studio 54) vairāk līdzināsies filmai, kuras darbība attīstās reālā laika režīmā, nekā koncertam. Tas būs kaleidoskopisks ceļojums pēdējo desmitgažu klubu kultūras vēsturē. Priekšnesums nofilmēts kādā milzīgā noliktavā, kurā tika uzbūvētas dažādas dekorācijas: dziedādama un dejodama Dua Lipa pārvietosies no vienas telpas uz nākamo – cita citu nomainīs sirreāla televīzijas šova studija, skrituļslidotava, reiva ballīte, rokeru apdzīvots pagrabs, grezna balles zāle, dīvas cienīga ģērbtuve. 

Šajā multimediālajā viesuļvētrā dziedātājai pievienosies mūziķi, dejotāji, akrobāti un īpašie viesi (viena no tām būs Kailija Minoga). Dua Lipa izpildīs dziesmas no diviem studijas albumiem Dua Lipa (2017) un Future Nostalgia (2020), kā arī no remiksu izlases Club Future Nostalgia (2020), kurā ar savām vokālajām partijām ir piedalījušās Madonna, Misija Eliota un Gvena Stefani. Dziesmu skanējumu Duai Lipai ir palīdzējuši veidot labākie dīdžeji un producenti, kuru vidū ir Diplo, Marks Ronsons, Kelvins Heriss un Stjuarts Praiss. 

Šonedēļ kļuva zināms, ka Dua Lipa ir izvirzīta ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balvai Grammy sešās kategorijās, to vidū ir trīs prestižākās – Gada albums (Future Nostalgia), Gada ieraksts un Gada dziesma (par kompozīciju Don't Stop Now). Future Nostalgia pretendē arī uz labākā popmūzikas albuma titulu. 63. ikgadējā Grammy pasniegšanas ceremonija notiks 2021. gada 31. janvārī. 

Duas Lipas tiešsaistes šovs Studio 2054 piektdien, 27. novembrī, sāksies plkst. 22.30 pēc Latvijas laika. Biļetes maksā, sākot no 12,99 eiro. Ir iespējams iegādāties biļetes, kuras nodrošinās piekļuvi virtuālajai ballītei gan pirms koncerta, gan pēc tā.  

Informācija: dualipa.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja