Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skaļi, koši, ekscentriski! Spice Girls jaunajā šovā sludina "iekļaujošā feminisma" vērtības

Grupa Spice Girls ir atgriezusies! Līdz 15. jūnijam Lielbritānijas lielākajos stadionos skanēs populārākās angļu meiteņu grupas Spice Girls turnejas Spice World 2019 koncerti

Pēdējo reizi dāmas uzstājās kopā 2012. gada Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā. Savukārt iepriekšējā Spice Girls turneja notika 2007.–2008. gadā. Šoreiz šovos nepiedalās smalkākā apvienības dalībniece Viktorija Bekhema, kura ir kļuvusi par veiksmīgu modes mākslinieci un vairs nevēlas vieglprātīgi lēkāt pa skatuvi. Pārējās kolektīva zvaigznes – Melānija Brauna, Emma Bantone, Džerija Hornere (bijusī Helivela) un Melānija Čisholma – to joprojām dara aizrautīgi un pārliecinoši.

Viņu atkalapvienošanās Lielbritānijā tiek uztverta kā tautas vienotības akts. Koncerti pulcē visraibāko publiku: stadionu tribīnēs dejo vecmāmiņas ar mazbērniem, stāvlaukumā pie pašas skatuves, kur biļetes maksā visdārgāk (līdz 210 sterliņu mārciņām), drūzmējas jautri pusmūža vīrieši, kuriem mugurā ir T krekli ar uzrakstu "I Wanna Be a Spice Girl". Katru šovu apmeklē 27 000–80 000 skatītāju, gandrīz visas biļetes ir pārdotas. Divas stundas visi dzied līdzi grupas hitiem no trim Spice Girls albumiem.

Spice Girls ir 90. gadu popkultūras fenomens, šis zīmols ir dzīvotspējīgs un nodrošina pamatīgus ienākumus arī XXI gadsimtā. Dāmas turpina sludināt sava komerciālā, dzīvi apliecinošā feminisma Girl Power vērtības. Tagad tas ir "iekļaujošais feminisms": enerģiskais kvartets aicina pievienoties un svinēt kopā neatkarīgi no jūsu vecuma, tautības, izcelsmes, dzimuma identitātes, seksuālās orientācijas, reliģiskās piederības, ticības un fiziskajām spējām. Šie saukļi tiek projicēti uz lielajiem ekrāniem, kā arī drukāti uz T krekliem.

Šova galvenā tēma ir nostalģija, taču tā tiek pasniegta laikmetīgi – Spice Girls dalībnieces pašironiski iemiesojas savos ikoniskajos tēlos (Scary Spice, Baby Spice, Ginger Spice un Sporty Spice), kuri ir pazīstami visiem faniem. Koncertā tiek asprātīgi apspēlēti gan 90. gadu kostīmi, gan deju soļi, turklāt katrai dziedātājai šovā asistē atsevišķa, viņas tēlam atbilstoši noformēta dejotāju grupa. Publika tiek bombardēta ar skaņām un vizuālajiem efektiem – skaļiem, košiem, ekscentriskiem. Spice Girls ar asarām acīs pateicas klausītājiem par uzticību 25 gadu garumā un atgādina: "Mēs esam parastas meitenes, bet jūs mums liekat justies īpašām." 

Tuvākie Spice Girls koncerti notiks Sanderlendā 6. jūnijā, Edinburgā 8. jūnijā un Bristolē 10. jūnijā. Turneja noslēgsies ar trim koncertiem Londonas Vemblija stadionā 13., 14. un 15. jūnijā.

Informācija: www.thespicegirls.com

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja