Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Spoži, pārsteidzoši, eleganti un smalki. Festivālu Winterfest atklās Dāvida Gazarova džeza trio

"Šis būs zvaigžņu festivāls. Tas būs ļoti daudzveidīgs žanru ziņā, piedāvās daudzus ļoti atšķirīgus koncertus un pirmoreiz aptvers sešas koncertzāles Rīgā. Viss ir ļoti smalks. Elegantas, izsmalcinātas programmas no džeza līdz garīgajai mūzikai," 22. mūzikas festivālu Winterfest raksturo tā rīkotāja, Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova. Festivāls sāksies ar spožā džeza pianista, talantīgā improvizētāja Dāvida Gazarova džeza trio vieskoncertu Lielajā ģildē 9. novembrī plkst. 19.00 un turpināsies līdz 2020. gada februārim.

Dažreiz mēdz gadīties, ka vēl nezināms mūziķis, pēdējā brīdī aizvietojot slavenu kolēģi, uzreiz kļūst par zvaigzni. Tā notika arī ar Dāvidu Gazarovu pēc tam, kad 2011. gadā viņš uzstājās saslimušā Žaka Lusjē vietā. Jau mēģinājumā, kas bijis ļoti īss, Dāvids Gazarovs izraisījis sajūsmu Lusjē cienītāju vidū. Sekoja Gazarova koncerti Berlīnē, Hamburgā, Hannoverē, Brēmenē un Štutgartē. Hannoversche Allgemeine Zeitung kritiķi slavēja viņa spēles jūtīgumu, spēku, virtuozitāti  un inovatīvo atskaņojumu, vienlaikus iesakot "labāk necensties viņu saprast, bet baudīt mūziku".

Ar koncertu Štutgartē, kur pirmo reizi izskanēja J. S. Baha mūzikas pārlikumi, Dāvids Gazarovs ieņēma jaunu nišu. Ar savu Baholoģiju viņš demonstrē, cik aktuālu klavieru improvizācijas māksla spēj darīt Baha mūziku XXI gadsimtā. Sākumā tikai nedaudz, gandrīz nemanāmi mainot harmonijas, viņš baroka meistara domu arvien vairāk ieplūdina džeza harmoniju un ritmu bagātībā. Būdams gan džeza, gan klasiskās mūzikas spožs atskaņotājs, Azerbaidžānā, Baku, 1965. gadā dzimušais Dāvids Gazarovs pelnīti atzīts par vienu no savas paaudzes spilgtākajiem pianistiem. Viņš pārsteidz ar ekspresiju, spēles spēku, virtuozitāti un spēju smalki savīt stilus. Gazarovam izdodas savienot nesavienojamo – klasiskās un džeza mūzikas pretējās pasaules. Tā, it kā vienlaikus kopā muzicētu Ārts Teitums un Vladimirs Horovics. Pie mums Dāvids Gazarovs viesosies ar savu trio, kurā spēlē kopā ar vācu kontrabasistu Mini Šulcu un britu bundzinieku Kristofu Brāsu.

Festivālu Winterfest turpinās gan tradicionālie pasākumi Nakts lūgšana, Rotaļlietu simfonija, Pareizticīgo dziedoņi, gan spilgti pianisti – Vestards Šimkus, Teo Fušenerē (Francija), Mūza Rubackīte (kopā ar vijolnieku Dmitriju Mahtinu), japāņu zvaigzne Mao Fudžita. Gaidāma arī Fine Arts Quartet (ASV) viesošanās. Jau otro gadu Ziemassvētku priekšvakarā Egils Siliņš dziedās garīgās mūzikas programmu Sv. Jāņa baznīcā.

Vairāk par festivāla Winterfest programmu – Hbf.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja