Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 15.XII – 21.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Zvaigžņu kari. Pēdējie džedi 

Režisors Raiens Džonsons. Lomās Deizija Raidlija, Marks Hemils, Kerija Fišere, Ādams Draivers, Džons Bojega  

Pirms 40 gadiem uz ekrāniem iznāca Džordža Lūkasa Zvaigžņu kari – episka sāga, pasaka pieaugušajiem, kas aizsāka blokbasteru un kosmisko pasaku ēru Holivudā. Zvaigžņu kari. Pēdējie džedi ir kārtējais Džordža Lūkasa radītās ģeniālās formulas turpinājums – variācija par tēmu, kuras numerācijā var arī sapīties. Tā ir otrā filma Zvaigžņu karu sīkvelu triloģijā, trešā nāks klajā 2019. gadā. Režija bijusi uzticēta Raienam Džonsonam. Lai patiesi sajūsminātos par kārtējiem Zvaigžņu kariem, šis universs tiešām ir jāmīl. Man tas nav izdevies, un jūtām nepavēlēsi.  

Par miesu un dvēseli ****

Režisors Ildiko Eņedi. Lomās Gēza Morčāņi, Aleksandra Borbēja, Zoltāns Šneiders u. c.

Viena no gada labākajām Eiropas filmām, kas negaidīti uzvarēja Berlīnes kinofestivālā. Tikko Eiropas Kinoakadēmijas balvu par lomu šajā filmā saņēma aktrise Aleksandra Borbēja. Viņa tēlo trauslu, jūtīgu jaunienācēju lopkautuves darbinieku kolektīvā, kurā viņa atrod mīlestību. Talantīgi veidotajā, vizuāli izsmalcinātajā filmā konfrontēti dzīvnieki un cilvēki, miesa un dvēsele un arī galvenie varoņi – divi vientuļnieki pasaulē, kas neatstāj vietu ilūzijām. Režisore Ildiko Eņedi pēc ilgas pauzes ar šo filmu pārliecinoši atgriezās starptautiskajā apritē.  

Fargo ****

Režisori Ītans un Džoels Koeni. Seanss kinoteātrī KSuns 16.XII plkst. 17.50  

KSuns, kas aizsākās kā leģendārā Kinogalerija Vecrīgā, krāšņi atzīmē 25. jubileju, izrādot filmas 35 mm formātā. To vidū ir brāļu Koenu filma Fargo (1996), kas savulaik izpelnījās divus Oskarus. Kopš tā laika daudz ūdens aiztecējis, un brāļi Koeni savu Fargo jau ir pārstrādājuši kvalitatīvā TV seriālā. Tāpēc vēl jo interesantāk ir novērtēt, kā tas viss sācies. Koenu asprātība, humora izjūta un zili melnais humors nav novecojis ne par matu – būs smieklīgi un baisi, arī pateicoties Frānsisas Makdormandas kroņa lomai – viņa spēlē ASV provinces policisti gaidībās.  

Sapņotāji **** 

Režisors Bernardo Bertoluči. Seanss kinoteātrī KSuns 15.XII plkst. 19.30  

Izcilā režisora Bernardo Bertoluči 2003. gada filma Sapņotāji, kurā pārliecinošā mākslas matērijā un miesā savijas 60. gadu nogales studentu nemieri Parīzē un pasaules kino klasika – slavenu filmu citāti, kurus izdzīvo un izbauda trīs jauni cilvēki greznā Parīzes dzīvoklī. Filmā vienu no savām pirmajām, erotiski izaicinošākajām lomām nospēlējusi Eva Grīna, viņai ir lieliski partneri – toreiz ļoti jauniņie aktieri Luijs Garels un Maikls Pits. Sapņotāji ir atstājuši paliekošas pēdas visu šo aktieru karjerā – sekojis pārliecinošs turpinājums. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja