Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvos Kārļa Krūmiņa izrāde bērniem Lidojošais šķīvītis

Dirty Deal Teatro (DDT), 21. decembrī plkst. 19 pirmizrādi piedzīvos dramaturga un režisora Kārļa Krūmiņa izrāde bērniem Lidojošais šķīvītis, informēja teātra pārstāve Elīna Ķempele.

Vai bez mums plašajā visumā ir vēl kādas dzīvas un saprātīgas būtnes, un vai šīs būtnes ir draudzīgas? Šim jautājumam nav viennozīmīgas, zinātniski pamatotas atbildes, un nezināmais allaž vilina. Doma par iespējamu citplanētiešu eksistenci paver neierobežotas iespējas cilvēka fantāzijai. Iespējams, kādā citā pasaulē, mums zināmo fizikas un dabas likumu neesamības dēļ, jebkas var būt iespējams. Piemēram, lidot, pārsniedzot gaismas ātrumu, ceļot laikā, lasīt domas, pārtikt no elektromagnētiskajiem viļņiem un dzīvot paralēli vairākās dimensijās. Taču interesantā kārtā, tieši fantāzija un nevis zinātne ir tā, kas ierobežo, jo kā var mācīties no vēstures, viss, ko cilvēks reiz savā fantāzijā ir radījis, agri vai vēlu tiek īstenots arī realitātē. Sākot no tvaika dzinēja līdz lidmašīnām un kosmosa kuģiem. Īsāk sakot, var izrādīties, ka fantāzija un zinātne ir daudz ciešāk saistītas, nekā ierasts par tām domāt.

Izrādē Lidojošais šķīvītis divi aizrautīgi pētnieki aicinās bērnus doties kosmiskā ceļojumā, meklējot nezināmas planētas un nezināmu planētu vēl mazāk zināmos iemītniekus. Caur šiem meklējumiem mēģinot apzināt arī to, kas un kādi esam mēs paši. Ceļojuma dalībnieki iepazīsies ar interesantiem zinātnes atklājumiem un teorijām, kā arī atsvaidzinās pamatzināšanas astronomijā. Apskatot citplanētiešu meklēšanu gan kā zinātnisku, gan sociālu fenomenu, izrādes tēli rosinās aizdomāties par to, ka būtiska ir  ne vien atvērtība jaunām zināšanām, bet arī vēlme un spēja izšķirt, kas ir īsts un kas izdomāts.

Izrādes radošā komandā strādā dramaturgs un režisors Kārlis Krūmiņš, māksliniece Kate Krolle, lomās iejutīsies aktieri Samira Adgezalova unJānis Kronis

Nākamās izrādes - 30. decembrī plkst. 12 un 14.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja