Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dirty Deal Teatro top izrāde Raudives radio

16. martā plkst. 19. Dirty Deal Teatro (DDT) ielūdz uz režisores Daigas Kažociņas, filozofa Aināra Kamoliņa un mākslinieku Ginta Gabrāna un Kaspara Groševa radošajā sadarbībā tapušā balsu klausīšanās seansa Raudives radio pirmizrādi, informēja teātra pāsrtāve Elīna Ķempele.

Nāves nav, ir tikai transformācija. Taču, vai mēs tiešām zinām, kas īstenībā notiek viņpusē? Konstantīns Raudive, apbruņojies ar radio un mikrofonu, nodarbojas ar viņpasaules pētījumiem. Magnētiskajā lentē ierakstītajām balsīm ir jāpārliecina arī vislielākie skeptiķi. Likmes ir augstas: ja eksperimenti būs veiksmīgi, tad parapsiholoģija būs kļuvusi par pilntiesīgu zinātni. Taču viņpasaules iekārtojums pamazām sāk šķist sarežģītāks nekā bija gaidīts.

Filozofs un parapsihologs Konstantīns Raudive (1909 - 1974) ir viens no pasaulē zināmākajiem latviešiem. Pasaules ievērību viņš guva ar savu unikālo pieeju pēcnāves dzīves pētīšanai, veicot mirušo balsu ierakstīšanu. Šai nodarbei viņš pievērsa arī savu sievu - rakstnieci un domātāju  Zentu Mauriņu. Uztvert viņa pētījumus un ierakstus nopietni, vai drīzāk kā vēsturisku kuriozu, ir katra paša brīva izvēle un atbildība.  

Izrāde Raudives radio izjautās šaubas, kas apvij šos ierakstus: vai parapsiholoģija var kļūt par zinātni, vai balsis nav tikai māņi Raudives galvā? Vai un kādā veidā balsis vispār var ar mums sazināties? Un cik lielā mērā Raudives darbs ir svarīgs pasaulei?

Izrādē visas mirušo garu balsis ir paša Raudives pierakstītas.

Radošās komandas sastāvā ir režisore: Daiga Kažociņa, scenogrāfs un mākslinieks Gints Gabrāns, skaņu mākslinieks Kaspars Groševs, gaismu mākslinieki: Gints Gabrāns un Egils Kupčs, kostīmu māksliniece Agnese Spridzāne, teksta autors Ainārs Kamoliņš.

Izrādē piedalās aktieri: Gatis Gāga, Gita Grīnberga, Marta Trektere.

Nākamās izrādes - 18. martā, 4., 5., 6. un 7. aprīlī.

Izrāde Raudives radio ir viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm. Tā tapusi Dirty Deal Teatro projekta Latvijai no 1 līdz 100  ietvaros, tiecoties ar šodienas acīm palūkoties uz pagātni, kas neizbēgami ir konstruējusi mūsu tagadni. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja