Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Satori.lv aicina uz diskusiju par Latvijas kultūras mediju nākotni

1. novembrī plkst. 18 Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15) interneta žurnāls Satori.lv aicina kultūras mediju pārstāvjus, lasītājus, žurnālistikas studentus un citus interesentus uz publisko diskusiju Kultūras mediju nākotne, informēja žurnāla pārstāve Dace Bargā.

Diskusijā kopā ar nozares pārstāvjiem skaidros, kāda ir kultūras mediju loma kultūrā un sabiedrībā šobrīd, kā finansēt neatkarīgu un profesionālu kultūras mediju vidi un kas notiks, ja kultūras mediji Latvijā pārstātu eksistēt?

Jau otro reizi interneta žurnāls Satori.lv gada izskaņā organizē lasītāju ziedošanas kampaņu, kurā tiek vākts papildu finansējums ārštata autoru autoratlīdzībām. Kampaņas ietvaros Satori.lv redakcija uzskata par būtisku aktualizēt jautājumu par kultūras mediju lomu kultūrā un sabiedrībā kopumā, tāpēc organizē diskusiju Kultūras mediju nākotne, kurā kopā ar nozares profesionāļiem mēģinās skaidrot to, kāda ir kultūras mediju loma un funkcijas šobrīd un kāpēc sabiedrībai ir nepieciešami kultūras mediji?

Sarunā tiks īpaši izcelts jautājums, vai kultūras mediji var pastāvēt ārpus komerciālā tirgus un sabiedrisko mediju sfēras un kā finansēt neatkarīgu un profesionālu kultūras mediju vidi. Tāpat diskusijas dalībnieki spriedīs, kādi izaicinājumi, riski un iespējas sagaida Latvijas kultūras medijus nākotnē un kas notiks, ja kultūras mediji Latvijā pārstātu eksistēt?

Kopā ar Satori.lv galveno redaktoru Ilmāru Šlāpinu sarunā piedalīsies LR Kultūras ministrijas mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta vecākā referente Līga Buševica, laikraksta Latvijas Avīze kultūras nodaļas vadītāja Anita Bormane, LTV1 raidījuma Kultūršoks žurnāliste un Lielbritānijas ziņu aģentūras Reuters video reportiere Gunta Gaidamaviča, ziņu portāla DELFI kultūras nodaļas redaktore Nora Rieksta  un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas studiju katedras asociētā profesore un maģistra studiju programmas Komunikācija un mediju studijas vadītāja, kā arī kultūras žurnāliste ar ilggadēju pieredzi Ilva Skulte.

Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Top komentāri

Sandra Jansone
S
Mani no satori.lv izbanoja - liedza komentēšanas iespēju tai brīdī, kad es uzrakstīju, ka neskatoties uz knab slēdzienu - kurš korupciju un interešu konfliktus nekur un nekad nesaskata, par spīti augstajam korupcijas indeksam Latvijā - jā , es rakstīju, ka es gan domāju, ka veids kādā ascendum un vēlāk satori iegūst naudu no ziedotājiem - vienmēr uzvarētājiem valsts konkrusos ir noziedzīgi korumpatīvs. Tagad šie paši cilvēki rosās un knosās , tikuši , protams, arī pie VKKF naudas sadales, bet ar to par maz, tātad rosās un knosās , lai saņemtu vēl naudiņas. Jo redziet - kultūrai naudiņa proporcionāli lielāka kā izglītībai. Es, protams, esmu pret to šo bļodlaižu rosīšanos. Ja nu man ir sajūta, ka esmu atpakaļ divu patiesību sabiedrībā - viena oficiālā , otra virtuves - kā PSRS laikos, tad par to lielā mērā esmu "pateicīga" Šlāpina kungam un viņa komandai. Viena lieta ir ka
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja