Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Vakara tēja ar Iļju Lagutenko

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Vakara tēja ar Iļju Lagutenko

Šovakar Dzintaru koncertzālē Krievijas rokgrupa Mumiy Troll uzstāsies ar akustisko programmu Vakara tēja. Bez simfoniskā orķestra. Līdz šim tā skanējusi tikai Maskavā un Sanktpēterburgā. Programmā ir iekļautas dziesmas, kuras Iļjas Lagutenko grupa sen nav spēlējusi, kā arī populārāko hitu atsvaidzinātas versijas. Aranžējumu sagatavošanā piedalījušies mūziķi no Latvijas – Shipsea un Gatis Zaķis. Spriežot pēc recenzijām Krievijas presē, Vakara tēja pārsteidz ar niansētu garšu un emocionālu intonāciju. Koncerts nav gluži akustisks: dziesmās ir integrēti mūsdienu skaņu efekti, progresīvas elektroniskās mūzikas un nostalģiska analogo instrumentu skanējuma motīvi. Shipsea uz skatuves spēlē vairākus instrumentus un dzied fona vokālus.

Mumiy Troll

Dzintaru koncertzālē 16.VIII plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 55–150

***

Seriāls Dinastija

Ne visi publiski atzīsies, ka dievina Krievijas estrādes primadonnu Allu Pugačovu un interesējas par to, kas notiek viņas dzīvē. Tuvākajās dienās Dzintaru koncertzālē būs iespēja sastapt mākslinieces tuvākos cilvēkus: piektdien, 17. augustā, tur uzstāsies viņas dzīvesbiedrs humorists Maksims Galkins. Savukārt otrdien, 21. augustā, savu jubilejas šovu Bezmiegs piedāvās primadonnas meita Kristīne Orbakaite.

Koncerti

Maksims Galkins Dzintaru koncertzālē 17.VIII plkst. 19.30, Kristīne Orbakaite turpat 21.VIII plkst. 19.30 

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 12,75–120

***

 

Fināls

Lai iesper zibens, gaudo suns! Skārda bungu tūres kulminācija un noslēgums vienlaikus: piektdien, 17. augustā, grupa Prāta vētra svinīgi un vērienīgi nospēlēs Latvijas turnejas pēdējo koncertu Mežaparka Lielajā estrādē. Lielie un mazie, skeptiķi un fani – mēs visi būsim tur.

Prāta vētra

Mežaparka Lielajā estrādē 17.VIII plkst. 19

Biļetes eKase.lv EUR 25

***

 

Klasikas izlase

No 16. augusta līdz 2. septembrim Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks vasaras izrāžu cikls. Skatītājiem tiks piedāvāti baleti Gulbju ezers, Pie zilās Donavas, Dons Žuans, Antonija #Silmači, Bolero…, Bajadēra, Romeo un Džuljeta un Apburtā princese. Operas cienītāji varēs dzirdēt Traviatu, Donu Paskvāli, Karmenu, Faustu un Madama Butterfly. LNO simtās sezonas atklāšanas koncerts notiks 6. septembrī.

Vasaras izrādes

LNO 16.VIII –2.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 2,50–45

***

 

Baltijas džeza dūži

Sestdien, 18. augustā, Liepājas vēsturiskajā pagalmā Romas dārzs festivāla Via Baltica atklāšanā uzstāsies Baltic Jazz Trio. Kolektīvā spēlē Igaunijas kontrabasists Toivo Unts, Lietuvas pianists Daiņus Pulausks un Latvijas sitaminstrumentālists Māris Briežkalns. Skanēs trio pianista Daiņa Pulauska opusi, kā arī Arvo Perta, Mikaloja Konstantina Čurļoņa, Pētera Vaska un Raimonda Paula kompozīcijas.

Baltic Jazz Trio

Romas dārzā Liepājā 18.VIII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–29,90

***

 

Gaumes lieta

Otrdien, 21. augustā, Viļņā uzstāsies Losandželosas grupa Rhye, kuras līderis ir enigmātiskais kanādietis Maiks Milošs ar neparasti trauslu, juteklisku balsi. Šogad pēc piecu gadu pauzes projekts Rhye iepriecināja klausītājus ar savu otro albumu Blood, kas turpina debijas ierakstā Woman iesākto: tā ir izsmalcināta popmūzika ar R&B un soulmūzikas elementiem. Koncerts Viļņā notiks Botāniskajā dārzā – skaisti!

Rhye

Viļņas Universitātes Botāniskajā dārzā 21.VIII plkst. 20

Biļetes www.bilietai.lt EUR 33

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja