Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas Kultūras akadēmija aicina studēt gribētājus piedalīties Mūzu akadēmijā

Sestdien, 28. aprīlī no plkst. 12 līdz 15:30 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājā _Zirgu pasts norisināsies Mūzu akadēmija, kurā bakalaura studiju interesenti varēs piedalīties septiņās LKA docētāju vadītās paraugnodarbībās, tādējādi novērtējot LKA studiju piedāvājumu, informēja akadēmijas pārstāve Aija Lūse.

Ikvienam interesentam laikā no 16. līdz 26. aprīlim būs iespēja elektroniski reģistrēties dalībai septiņās LKA piedāvātās bezmaksas nodarbībās:

Kultūras jēdziena interpretāciju iespējas (prof. Rūta Muktupāvela);
 (Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis un aktrise Guna Zariņa);
(asoc.prof. Līga Ulberte);
“Alles klar? – Wunderbar!” Vācu kultūra sīpola modelī (lekt. Daina Volkinšteine);
Dejas improvizācija un kompozīcija (prof. Olga Žitluhina, doc. Ramona Galkina);
Dziesmu svētku matemātika (doc. Ieva Zemīte, lekt. Kristīne Freiberga);
Sadarbības prasmes un klišejas (doc. Džonatans Dirandēns).

LKA rektores, profesores Rūtas Muktupāvelas nodarbībā Kultūras jēdziena interpretāciju iespējas aicināsim noskaidrot, vai tiešām kultūra ir visur klātesoša, kāpēc kādam varētu likties, ka 15. trolejbusā nav kultūras, kas ir un kas nav kultūra / kultūras / ne-cilvēku kultūra / ne-kultūra? Kas varētu būt kopīgs ciltij, kas iestrēgusi akmens laikmeta tehnoloģijās, un Rīgas Miera ielas hipsteru bariņam?

Nodarbībā Ko nozīmē būt par aktieri Jaunajā Rīgas teātrī? Alvis Hermanis un Guna Zariņa dalīsies savās pārdomās par to, kas jāprot Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktierim, kāda ir viņa profesionālā ikdiena un kas sagaida studējošos LKA un JRT kopīgi veidotās Dramatiskā teātra aktiera programmas studiju procesā.

Uzzināt par dramaturģiju uz skatuves, grāmatā un dzīvē aicinās LKA asociētā profesore, teātra kritiķe un zinātniece Līga Ulberte nodarbībā Dramaturģija – grāmatā, uz skatuves un dzīvē. Lai būtu luga, vienmēr ir nepieciešama dramatiska darbība, savukārt darbība mums ir visapkārt – skolā, mājās, uz ielas, sabiedriskajā transportā, televīzijā. Kas lugu padara par lugu? Vai seriāls ir dramaturģija? Un mūzikls? Ja izrādē nerunā, tur nav dramaturģijas? Saruna ar draudzeni Caffeine ir dialogs?

Nodarbības Alles klar? – Wunderbar! Vācu kultūra sīpola modelī dalībniekiem būs iespēja ne tikai uzzināt, kāpēc ir vērts mācīties vācu valodu, kādas dzīvē noderīgas zināšanas sniedz starpkultūru komunikācijas studijas un kas ir interkulturālā kompetence, bet arī apgūt tipiskas un noderīgas vācu valodas frāzes kopā ar bakalaura studiju Starpkultūru sakari specializācijas Latvija – Vācija vadītāju, lektori Dainu Volkinšteini.

Horeogrāfes, LKA profesore Olga Žitluhina un docente Ramona Galkina nodarbības Dejas improvizācija un kompozīcija dalībniekiem pēc īsas ķermeņa un prāta iesildīšanas piedāvās iespēju izmēģināt savus spēkus improvizācijā un kontaktimprovizācijas elementos, kā arī pārbaudīt savu radošumu dejas kompozīcijā. Lai piedalītos nodarbībā nepieciešams treniņtērps, dalība aktivitātēs basās kājās vai zeķēs!

Cik izmaksā viena koncerta noorganizēšana? Kādai jābūt biļešu cenai, lai tā segtu pasākuma izmaksas? Kā aprēķināt nodokļus mākslinieka līgumam? Patiesībā kultūras menedžmenta un radošo industriju ikdienas darbs bez matemātikas un ekonomikas zināšanām nav iespējams. Tieši tāpēc docente Ieva Zemīte un lektore Kristīne Freiberga aicinās uz nodarbību Dziesmu svētku matemātika, kurā, izmantojot praktiskus piemērus, būs iespēja risināt un rēķināt dažādus radošo industriju menedžmentā aktuālus uzdevumus, kā piemēru izmantojot aktuālo Dziesmu un deju svētku piemēru. 

Nodarbībā Sadarbības prasmes un klišejas docents Džonatans Dirandēns (Jonathan Durandin) pastāstīs par to, kas ir saskarsmes barjeras, ko nozīmē saskarsmes efektivitāte un kā tā veidojas? Kāda ir kvalitatīva saskarsme, kas topošajiem starpkultūru komunikācijas speciālistiem ir nepieciešama diendienā?

2018. gadā LKA uzņem reflektantus sešās bakalaura studiju programmās un apakšprogrammās: Kultūras un mākslu studijas, Radošās industrijas, Drāmas un teksta studijas, Dramatiskā teātra māksla, Starpkultūru sakari (specializācijas Latvija – Vācija un Latvija – Francija / Kanāda) un Laikmetīgās dejas māksla.

Pieteikšanās un plašāka informācija par nodarbībām: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/informativie-pasakumi-studiju-interesentiem/muzu-akademijas-nodarbibas/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja