Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Par kultūras ministres padomniekiem virza Kresi, Matuli un Dambi

Kultūras alianse, kas apvieno Radošo savienību padomi, biedrību Laiks kultūrai un Laikmetīgās kultūras nevalstiskās organizācijas, par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes padomniekiem virza Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju apvienības vadītāju Solvitu Kresi, Radošo savienību padomes ģenerālsekretāru Haraldu Matulu un biedrības Laiks kultūrai valdes priekšsēdētāju Juri Dambi, portālam _Kulturasdiena.

lv_ pastāstīja Solvita Krese.Trešdien, 30. maijā, Kultūras alianses pārstāvji tikās ar kultūras ministri, lai iepazīstinātu ar izvirzītajiem padomniekiem. "Vēl nevaram apgalvot, ka ministres padomnieku amatam izvirzītie kandidāti tiks apstiprināti, bet viss būs skaidrs 1. jūnijā, kad tiks parakstīti Kultūras ministrijas un Kultūras alianses memoranda pielikumi, kas precīzi nosaka turpmākās sadarbības gaitu," stāstīja S. Krese.

Kā vēstīts iepriekš, Žaneta Jaunzeme-Grende, viņas pārstāvētā Nacionālā apvienība un Kultūras alianse 21. maijā parakstīja memorandu par turpmāko sadarbību, bet par konkrētiem sadarbības punktiem vēl turpinās sarunas. Kultūras alianse sadarbībā ar Kultūras ministriju izstrādājusi arī pielikumus noslēgtajam memorandam, kurus plānots parakstīt piektdien, 1. jūnijā.

Kā norādīja Solvita Krese, šobrīd memoranda pielikumi ir aktīvā redakcionālā procesā. "Galvenie memoranda uzstādījumi joprojām paliek spēkā – sadarbības padomes statusa noteikšana, Valsts Kultūrkapitāla fonda jautājums, programmas Radošā Latvija izstāde. Šobrīd notiek savstarpēja saskaņošana jau par konkrētām lietām, kā katrs no šiem punktiem tiks attīstīts,” skaidroja Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju apvienības vadītāja Solvita Krese.

Kā ziņots, pēc tam, kad Žaneta Jaunzeme-Grende pārtrauca darba attiecības ar saviem padomniekiem, bijušajiem kultūras ministriem - Sarmīti Ēlerti un ārštata padomnieku profesionālās mākslas un kultūrizglītības jautājumos Intu Dālderi, ministre aicināja Kultūras aliansi izvēlēties no sava vidus vienu cilvēku, kurš būtu gatavs strādāt par padomnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja