Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas 810 gadu jubilejā aktīva rosība pilsētas ielās

Šogad Rīgas 810 gadu jubilejas svētku programma tiek īstenota vienotā mākslinieciskā koncepcijā - Dzīvā Rīga. Rīgas svētku laikā dažādās pilsētas ielās - Alberta, Gleznotāju, Kalēju, Teātra, Aldaru, Sergeja Eizenšteina, Tallinas - notiks krāšņi un daudzveidīgi pasākumi.Jau par tradīciju kļuvis pasākums Pirms 100 gadiem Alberta ielā, kas šogad pirmo reizi piedāvās Jūgendstila pilsētas būvēšanas meistardarbnīcu, kurā katrs svētku apmeklētājs, uzzīmējot savu sapņu māju, varēs piedalīties pilsētas būvēšanā un garākās Rīgas ielas veidošanā, portālam Diena.

lv pastāstīja Rīgas Domē.Gleznotāju un Vaļņu ielas krustojumā paredzēta performance _Otas dim_d, kurā ikvienam būs iespēja paust savas sajūtas, kas tiks ietērptas vizuālās mākslas darbā vai pārvērstas mūzikā. Rīga dimd meistardarbnīcas darbosies Kalēju ielā un Konventa sētā, kur Nila Īles virsvadībā varēs iepazīt dažādus ritma instrumentus, kā arī izmēģināt sava ķermeņa spējas radīt dažādus ritmus. Šajā meistardarbnīcā notiks arī dārzeņu brīnumainās pārvērtības mūzikas instrumentos. Tā kā darbnīca darbojas ielā, kas nes kalēju vārdu, tad meistars Jānis Keiselis kopā ar jebkuru interesentu visas dienas garumā kals atslēdziņas.Teātra ielā meistardarbnīcā Pilsētas pasludināšana, apmeklētājiem būs iespēja veidot kopīgu uzvedumu. Savukārt Aldaru ielā svētku dalībniekiem būs iespēja baudīt autentisku 20. gadsimta 30. gadu Rīgas atmosfēru. Tajā ikvienu sagaidīs atraktīvie vārtu sargi, ar jautrām un skanīgām melodijām iepriecinās ielu muzikanti, apavus nopucēs rūpīgs kurpju tīrītājs, bet par pēdējām tenkām pastāstīs visu zinošais sētnieks.Performancē Tirgus teātris būs pieci teatrāli priekšnesumi dažādās Rīgas Centrāltirgus vietās - Prāgas ielā, Turgēņeva ielas pusē, Nēģu ielā un paviljonos. Teatralizētajos priekšnesumos tirgus vidē tiks izstāstīti rīdzinieku stāsti par Rīgu, kā arī neparasti atgadījumi no pilsētnieku dzīves.Mazliet ārā no Rīgas centra - slavenā kinorežisora Sergeja Eizenšteina vārdā nosauktajā ielā - tiks radīta filma, kuras tapšanā varēs iesaistīties ikviens. Filma simboliski attēlos Rīgas ceļu cauri gadsimtiem līdz tās 810 gadiem - no pilsētas pirmsākuma līdz mūsdienām. Būs redzama uz ielas novietota jahta, kas atspoguļos mazā Eizenšteina tā laika idejas par lielo kuģi, kas vēlāk pārtapa varenajā filmā Bruņukuģis Potjomkins. Uz tās uzstāsies pazīstamais dīdžejs Toms Grēviņš un vīdžejs Mikus Meirāns.Staigājot pa Rīgas ielām svētku laikā, būs sagaidāmi patīkami pārsteigumi un atraktīvi pasākumi, kuros rīdzinieki un pilsētas viesi varēs līdzdarboties, veidojot kādu meistardarbu vai vienkārši vērot radošo procesu.Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19. augusta līdz 21. augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja