Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziedo arī tu! Šī gada labdarības maratona Dod Pieci! himnu sarakstījis Raimonds Tiguls

No otrdienas, 3. decembra, dodpieci.lv mājaslapā sākas dziesmu pieteikšana šī gada labdarības maratonam Dod Pieci! Par minimālo ziedojumu 5 eiro ziedotāji maratona laikā pieci.lv ēterā varēs dzirdēt savu mīļāko mākslinieku kompozīcijas, tostarp Raimonda Tiguļa īpaši šim labdarības maratonam radīto un Rīgas Doma zēnu kora izpildīto himnu Klusi čukst Dievs diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Dziesmas vārdu autore ir dramaturģe un dzejniece Rasa Bugavičute-Pēce. Himnas video klipu radījusi Latvijas Televīzija režisores Zanes Gargažinas vadībā, informēja LR sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Zomerovska.

Visi labdarības maratona saziedotie līdzekļi ar Ziedot.lv palīdzību tiks novirzīti neārstējami slimu cilvēku aprūpei, rūpējoties par to, lai ikviens mūža nogalē saņemtu pienācīgu aprūpi un varētu šo pasauli pamest cieņpilni. Minimālais ziedojums 5 eiro nodrošinās vienu šķidrās pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs paēst nevar. Ziedojumi palīdzēs arī citiem paliatīvās aprūpes pacientu atbalsta pasākumiem – fizioterapeita palīdzībai, uzturspeciālista konsultācijām, transporta pakalpojumiem u.c.

"Īpašā Dod Pieci! himna ir kā neatņemama maratona identitātes sastāvdaļa, kas piešķir katram gadam unikālu skanējumu un noskaņu. Šogad himnas radīšanu uzņēmās komponists Raimonds Tiguls, un to izpilda Rīgas Doma zēnu koris – tas jau izklausās vareni! Tāpat skan arī himna – tā liek piebremzēt darba dunu, paņemt pauzi, meditatīvā noskaņā apdomāties un just diezgan plašu emociju gammu, līdzīgi, kā tas redzams dziesmas video klipā. Domāt par būtisko vienmēr ir vērtīgi mums katram individuāli un sabiedrībai kopumā – tikai tā mēs augam," par himnu saka Dod Pieci! dīdžejs Toms Grēviņš.

"Gaisma, kas dziesmā un projektā, un katrā, kurš iesaistīsies tā atbalstīšanā, manuprāt, ir vienojošais un galvenais, ko mums derētu biežāk atcerēties, kam derētu biežāk izspraukties cauri visam, kas nomāc. Gaisma ir arī tas, uz kurieni mēs beigu beigās aizejam, lai cik arī smagi varbūt reizēm būtu," par Dod Pieci! himnu un maratona tēmu saka dziesmas vārdu autore Rasa Bugavičute-Pēce.

Dziesmas video tapis  Latvijas Televīzijā, režisores Zanes Gargažinas vadībā. Operators Mārtiņš Šalmis. 

Labdarības maratona unikālā himna katru gadu ir bijusi ļoti iecienīta ziedotāju vidū. Tā allaž ir viena no TOP dziesmām. 2018. gadā par Māras Upmanes-Holšteines, Goran Goras un grupas My Radiant You radīto kompozīciju Apskāvieni cik tika saņemti 50 ziedojumi, ierindojot to ziedotāko dziesmu topa pirmajā vietā. 2016. gada himnas Nepārlaužams radīšana pulcēja vairāk nekā 20 Latvijas populārākos mūziķus. 2017. gadā savu dziesmu Durvis vaļā labdarības maratonam dāvināja mūziķis Gatis Irbe un MESA.  

Ziedotās dziesmas labdarības maratona stikla studijas dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale atskaņos Latvijas Radio 5 – pieci.lv ēterā no 17. līdz 23. decembrim. Ja dziesmu būs vairāk nekā var atskaņot maratona 152,5 stundās, ziedotāju dziesmas turpinās skanēt arī turpmāk pieci.lv ēterā.

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, kā arī jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai. Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide – katrs Dod Pieci! stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

Labdarības maratonu Dod Pieci! jau sesto gadu rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu lsm.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv.

 

 

 

Top komentāri

VVZ
V
Tās lietas, kam tiek vākti ziedojumi, ir valsts kompetencē. Tam nav jāvāc ziedojumi, bet jāpieprasa no valsts, lai tā izpilda likumos ierakstīto. Šādi labdarības pasākumi ļauj valstij līdzekļus novirzīt partiju finansēšanai, nevis cietēju un grūtdieņu atbalstam. Tāpēc šādi pasākumi ir amorāli. Un kāpēc- dod pieci!? Varbūt es varu atļauties dot četri...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja