Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Banānu kastes ar iespējamo kokaīnu uzietas Maxima veikalos

Mazumtirdzniecības tīkls, kurā no Dienvidamerikas vestās banānu kastēs uziets, iespējams, kokaīns, ir Maxima, izriet no SIA Maxima Latvija Korporatīvo attiecību departamenta direktora Jāņa Besera teiktā aģentūrai LETA.

""Maxima" var apstiprināt, ka divos veikalos preču transporta kastēs tika atklāti nezināmas izcelsmes iepakojumi, par ko apsardze, rīkojoties atbilstoši procedūrai, nekavējoties ziņoja atbildīgajām valsts drošības iestādēm," sacīja Beseris.

Viņš uzsvēra, ka pašlaik ir uzsākta izmeklēšana, kuras laikā tirgotājs aktīvi sadarbojas un sniedz uzņēmuma rīcībā esošo informāciju lietas apstākļu ātrākai noskaidrošanai. 

"Uzņēmums ir sniedzis un turpinās sniegt visu nepieciešamo atbalstu un informāciju tiesībsargājošajām iestādēm turpmākai izmeklēšanai," teica Beseris.

Izmeklēšanas interesēs Beseris plašākus komentāru nesniedza.

Jau ziņots, ka policijā 23.decembrī vērsās mazumtirdzniecības tīkla drošības dienests, informējot, ka Rīgā divās tirdzniecības vietās banānu kastēs zem šiem augļiem atrasti iepakojumi ar baltu pulverveida vielu.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde sadarbībā ar teritoriālajām policijas struktūrvienībām veica procesuālās darbības, kuru rezultātā tika izņemti 168 iepakojumi ar šo vielu. Nozīmēta ekspertīze, lai precīzi noteiktu izņemto vielu un tās svaru.

Tāpat veiktas pārbaudes visās attiecīgā mazumtirdzniecības tīkla tirdzniecības vietās Latvijā, lai izslēgtu iespēju, ka kastes ar aizdomīgo pildījumu nonāktu apritē citviet.

Noskaidrots, ka konkrētā banānu partija, kurā atrasti iepakojumi ar pulverveida vielu, saņemta no Dienvidamerikas. Noskaidroti un pārbaudīti visi uzņēmumi, kuri saņēma banānus no šīs partijas, un uzņēmumi aktīvi sadarbojas ar policiju.

Patlaban lietā neviena persona nav aizturēta.

Tāpat ziņots, ka 2019.gada 8.janvārī Kokneses novadā kādā privātmājas teritorijā tika uzieta kokaīna krava kartona kastēs, kas tika sūtītas no Ekvadoras. Toreiz kopumā Latvijā tika ievests 1758 kilogrami kokaīna, paslēpjot to banānu kravā.

Toreiz policija paziņoja, ka Kokneses novadā uzietā kokaīna krava, visticamāk, nebija paredzēta Latvijas tirgum.

Šajā lietā apsūdzētas vairākas personas un patlaban lieta atrodas pirmās instances tiesā. Tā ir Latvijas vēsturē vērienīgākā narkotiku kravas krimināllieta.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka pēdējos deviņos gados Latvijas likumsargi uzgājuši vairākas liela apmēra kokaīna kravas.

2016.gada aprīlī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas kādā noliktavā Rīgā atklāja fasētas kokogles, kuras pēc uzrādītājiem pavaddokumentiem bija ievestas no Paragvajas. VID darbinieki starp iepakojumiem atrada 31,19 kilogramus kokaīna. Šajā lietā apsūdzēti divi Latvijas pilsoņi.

Savukārt 2010.gada 16.aprīlī konteinerā uz kāda kuģa Rīgas ostā tika atklāti 202,5 kilogrami kokaīna, kura tirgus vērtība mazumtirdzniecībā varēja būt aptuveni 20 miljoni eiro. Policijai jau pēc dažām dienām aizdomās par šo noziegumu izdevās aizturēt divus vīriešus. Par šo noziegumu abiem vīriešiem tika piespriesti cietumsodi.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2018.gadā Lietuvas mazumtirdzniecības holdingam "Maxima grupe" piederošajos Polijas veikalos "Stokrotka" darbinieki atrada kokaīna pakas banānu kravās no Ekvadoras. Toreiz tika konfiscēts vairāk nekā 160 kilogrami kokaīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas