Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Daugavpils novadā likvidē nelikumīga alkohola ražotni, izņem 600 litrus brāgas

Apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti, policijas darbinieki Daugavpils novada Sventes pagastā likvidējuši nelikumīga alkohola ražotni, izņēmuši ap 600 litriem brāgas, 94 litrus gatavās produkcijas, pudeles un alkohola ražošanas ierīces, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Iepriekš uzsāktā kriminālprocesā, policisti ieguva informāciju, ka Daugavpils novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei, likumsargi pagājušonedēļ Daugavpilī apturēja kādu aizdomīgu automašīnu, kuras salonā tika atrasti apmēram 44 litri nelikumīga pašizgatavota alkohola. Aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti notikuma vietā tika aizturēts 1975.gadā dzimušais transportlīdzekļa vadītājs.

Turpinot darbu, policisti veica kratīšanu vīrieša dzīvesvietā. Apskatot aizdomās turētā māju un tai pieguļošās saimniecības ēkas, likumsargi konstatēja, ka vienā no tām notiek nelikumīga alkohola ražošana. Kratīšanas gaitā tika konfiscēts ap 600 litriem brāgas, 94 litri gatavās produkcijas - kandžas, pudeles, kas bija domātas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, likumpārkāpējs šo alkoholu plānojis realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās, tā saucamajās "točkās".

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, izmeklēšana turpinās.

Aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Par šādu pārkāpumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas