Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neuzmanīga sirmgalve iekrīt zemiskā telefonkrāpnieku slazdā

Pirmdien, 13.janvārī, no kādas sirmgalves telefonkrāpnieki, uzdodoties par radiniekiem, zemiskā veidā izkrāpuši vairākus tūkstošus eiro, vēsta informācija Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Facebook kontā.Pirmdienas pēcpusdienā kādai 1934.gadā dzimušai Olaines iedzīvotājai uz mājas telefonu piezvanīja nepazīstama sieviete, kura stādījās priekšā kā viņas meita.

Viltvārde raudot paziņoja, ka gājusi pa ielu, paslīdējusi un krītot aizķērusi kādu meiteni, kura nokritusi, guvusi galvas traumu un salauzusi roku. Sarunas beigās viltvārde iedeva telefonu it kā nelaimes gadījumā cietušās meitenes advokātam, kurš atradies turpat blakus. Viltus advokāts savukārt paziņojis, ka sirmgalvei esot jāsamaksā 5000 eiro, lai meita izvairītos no nepatikšanām. Sarunas noslēgumā vīrietis pieprasīja pensionārei dzīvesvietas adresi un vienojās, ka naudai atbrauks pakaļ.Dažas stundas vēlāk krāpnieks ieradās norādītajā adresē. Sirmgalve teica, ka viņai nav visa pieprasītā summa. Tā vietā viņa iedeva divas aploksnes - vienā bija 2300 eiro, otrā – 2000 dolāru. Vīrietis pārskaitīja naudu, pateica, ka ar to pietiek, un devās prom.Brīdi vēlāk sirmgalve sazvanījusi savu īsto meitu un jautāja, kā incidents beidzies. Meita atbildēja, ka nekāds negadījums neesot bijis. Tikai tad sirmgalve saprata, ka tikusi apkrāpta. Nākamajā dienā cietusī vērsās Olaines policijas iecirknī, kur paziņoja par notikušo. Pēc apkrāptās sirmgalves stāstītā krāpnieks varētu būt 20-25 gadus vecs, aptuvenais augums ap 180 centimetriem, bija ģērbies melnā jakā.Vecāka gadagājuma cilvēki ir viegls mērķis šādām krāpšanas shēmām, jo nereti naudu glabā un krāj mājās. Policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt savas vecmāmiņas un vectētiņus par riskiem, uzglabājot lielas naudas summas mājās.Parasti krāpnieki darbojas viltīgi un zvana uz ļoti daudziem tālruņu numuriem, jautā par to, vai cilvēkam ir brālis, māsa vai mazbērni un, saņemot apstiprinošu atbildi, norāda, ka radinieks nokļuvis nelaimē. Policija uzsver - saņemot šāda veida zvanus, nekavējoties jāvēršas policijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas