Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Par kukuļošanu sākta kriminālvajāšana pret Magoni un Igaunijas miljonāru Osinovski

Ģenerālprokuratūra nolēmusi sākt kriminālvajāšanu pret AS Latvijas Dzelzceļš (LDz) bijušo valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par aptuveni 500 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu. Kukuļa došana savukārt tiek inkriminēta Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim, noskaidroja aģentūra LETA.

Prokuratūra paziņojumā presei, kā jau ierasts, uzvārdus nemin, taču norāda, ka vakar un šodien Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore sākusi kriminālvajāšanu pret divām personām, pieņemot lēmumus par valsts amatpersonas un privātpersonas saukšanu pie kriminālatbildības.

Pret valsts amatpersonu sākta kriminālvajāšana par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu no privātpersonas saistībā ar Latvijas dzelzceļš meitasuzņēmuma LDz ritošā sastāva serviss iepirkumu.

Pret privātpersonu šodien sākta kriminālvajāšana par kukuļa lielā apmērā došanu amatpersonai par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu.

Ņemot vērā, ka pirmstiesas kriminālprocess šajā lietā turpinās, izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiks sniegta.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Birojs nesen paziņojumā presei rakstīja, ka kukuļdošana, iespējams, izdarīta juridiskās personas interesēs, tāpēc sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Krimināllikumā teikts, ka uzņēmumam tiesa vai likumā paredzētajos gadījumos prokurors var piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekli, ja nodarījumu juridiskās personas interesēs izdarījusi fiziskā persona, rīkodamās individuāli vai kā attiecīgās juridiskās personas koleģiālās institūcijas loceklis. Likumā paredzēti četri piespiedu ietekmēšanas līdzekļi - likvidācija, tiesību ierobežošana, mantas konfiskācija un naudas piedziņa.

Kādreizējais LDz vadītājs Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa pērn 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet vēlāk tiesa viņu nolēma atbrīvot pret 400 000 eiro lielu drošības naudu.

Portāls Diena.lv iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz ritošā sastāva servisa nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma Skinest.

Top komentāri

zābaciņs
z
vai tad vinu jau vienu reizi nevajaja? un atlaida!Un aiz restēm tāpat vini nesēdēs.. roka roku mazgā.. un viss šai valstī ir korumpēts
Juhans
J
Vai tad nebūs šoreiz inteliģences vēstule ar 100 paraxtiem Magoņa atbrīvošanai, ka nevainīx?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas