Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts policija Liepājā izjauc pamatīgu ballīti; viens no viesiem uzbrūk policistam

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas kopumā uzsāka 43 administratīvo pārkāpumu procesus par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Daļa no procesiem ir uzsākti par to, ka cilvēkiem, iebraucot Latvijā no Lietuvas, nebija aizpildītas elektroniskās apliecinājuma anketas, savukārt lielākā daļa par to, ka notiek privāti pasākumi, kuros piedalījās vairāki cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, tādā veidā neievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Privāti pasākumi konstatēti Liepājā, kur vienā dzīvoklī atradās 24 personas un Kuldīgā, kur dzīvoklī atradās septiņas personas.

19.decembrī ap pulksten 04:00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija par to, ka Liepājā, kādā dzīvoklī trokšņo vairākas personas. Valsts policijas amatpersonas ieradās adresē, kur kaimiņi pastāstīja, no kura stāva dzirdams troksnis. Ieejot dzīvoklī, tika konstatēts, ka tajā atradās 24 personas, kuras lietoja alkoholiskos dzērienus. Personas pa vienam tika sauktas pie Valsts policijas amatpersonas lai noskaidrotu notikušā apstākļus, taču divi no vīriešiem nepakļāvās policijas darbinieku likumīgām prasībām ievērot distanci un uzrādīt personas apliecinošu dokumentu, savukārt viens no vīriešiem uzbruka Valsts policijas amatpersonai, nogāžot likumsargu gar zemi, sitot, sagrābjot aiz kakla un mēģinot žņaugt. Personām, kuras nepakļāvās Valsts policijas darbinieku likumīgajām prasībām un personai, kura uzbruka Valsts policijas amatpersonai, tika uzlikti roku dzelži.

Valsts policijas Kurzeme reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka 26 administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu. 24 administratīvie procesi ir uzsākti pret katru no personām, kura atradās dzīvoklī, tādējādi pārkāpjot Ministru kabineta notikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Divi administratīvo pārkāpumu procesi ir uzsākti par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu, savukārt kriminālprocess ir uzsākts par uzbrukumu varas pārstāvim.

19.decembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju par to, ka Liepājā, Matīsa Gūtmaņa ielā pārvietojas automašīna Mercedes-Benz, kuras vadītājs, iespējams atrodas alkoholisko dzērienu ietekmē. Automašīna tika apturēta ap pulksten 12:40 un konstatēts, ka tās vadītājs atrodas 2,29 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, par ko Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess. Automašīnā atradās vēl četras personas, kuras nebija vienas ģimenes locekļi, tādējādi pārkāpjot Ministru kabineta notikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem, līdz ar to tika uzsākts administratīvo pārkāpumu process.

Savukārt 20.decembrī ap pulksten 02:20 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Kuldīgā, kādā dzīvoklī notiek trokšņošana. Valsts policijas Kuldīgas iecirkņa amatpersonas ieradās norādītajā adresē un konstatēja, ka dzīvoklī atradās septiņas personas, kuras nav no vienas mājsaimniecības. Pret katru no personām ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi. 

Valsts policija atgādina, ka iedzīvotajiem ir jābūt atbildīgiem un jāņem vērā valstī noteiktie ierobežojumi. Lai situācija uzlabotos un Covid-19 izplatība mazinātos, šos ierobežojumus un drošības prasības nepieciešams pielāgot ikdienas dzīvei un iemācīties ar to sadzīvot, tāpēc policija aicina izturēties pret tiem atbildīgi un tos ievērot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas