Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bauskas novada Pašvaldības policija darbu varētu sākt martā

Jaunā Bauskas novada pašvaldības struktūra - Pašvaldības policija - darbu varētu sākt 2018.gada 1.martā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašlaik ir tapis Pašvaldības policijas nolikuma projekts, kas vēl jāapstiprina domē. Nolikums nosaka Bauskas novada pašvaldības policijas izveidošanas kārtību, darbības likumību, uzdevumus, pienākumus, tiesības, atbildību un organizatorisko struktūru. Pašvaldības policija būs struktūrvienība, kas izveidota, lai nodrošinātu sabiedriskās kārtības uzturēšanu.

Ņemot vērā policijas izveidošanas izmaksas un 2018.gada budžeta iespējas, pašvaldības policija tiks veidota pakāpeniski, samērojot ar kopējiem pašvaldības izdevumiem.

Jau vēstīts, ka Bauskas novadā, kur pašlaik darbojas Sabiedriskās kārtības nodaļa, plānots izveidot Pašvaldības policiju.

Lai arī ir apspriesta iespēja veidot jaunu struktūrvienību ar tuvējiem - Vecumnieku, Iecavas un Rundāles - novadiem, jauna struktūra taps atsevišķi no citiem novadiem.

Plānots, ka Pašvaldības policijā būs 15 darbinieki, un sākotnējās izmaksas lēšamas ap 400 000 eiro. Tā kā izmaksas ir lielas, jaunā iestāde taps pakāpeniski, sākumā tajā varētu strādāt pieci darbinieki. Nākotnē plānots nodrošināt inspektorus arī pagastos.

Galvenais iemesls, kāpēc nolemts par jaunas struktūras veidošanu, ir policijas darbinieku pilnvaras, jo esošās nodaļas kārtībniekiem nav iespējas aizturēt personas, un jāsauc Valsts policija, savukārt Pašvaldības policijas darbiniekiem šādas pilnvaras būs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas