Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunais koronavīruss konstatēts arī Raunas novadā

Saslimšanu ar Covid-19 apstiprinot arī Raunas novadā, jaunais koronavīruss skāris jau 53 Latvijas pašvaldības, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Aizvadītajā diennaktī ar Covid-19 inficēto cilvēku skaita pieaugums novērots Bauskas un Mārupes novados, kur saslimušo skaits sasniedzis 6-10 cilvēkus.

Tādējādi līdz šim Covid-19 konstatēts Jelgavas, Talsu, Tukuma, Iecavas, Ķeguma, Alojas, Mārupes, Rūjienas, Rēzeknes, Limbažu, Stopiņu, Sējas, Siguldas, Carnikavas, Garkalnes, Cēsu, Smiltenes, Aizkraukles, Vecumnieku, Bauskas, Kocēnu, Olaines, Mērsraga, Krustpils, Grobiņas, Kuldīgas, Ventspils, Aizputes, Saldus, Ādažu, Krāslavas, Alūksnes, Engures, Skrīveru, Dagdas, Raunas, Balvu, Baldones un Valkas novados, kā arī Liepājā, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī, Ventspilī un Valmierā.

Visvairāk ar Covid-19 inficēto joprojām ir Rīgā - 101 līdz 250 cilvēki. Saslimušo skaits Jūrmalā joprojām ir no 21 līdz 50, bet Jelgavā - no 11 līdz 20. Savukārt Ozolnieku, Babītes, Bauskas, Ķekavas, Salaspils, Mārupes, Garkalnes un Ogres novados inficēto skaits ir no sešiem līdz desmit.

SPKC apkopotie dati liecina, ka visbiežāk ar Covid-19 slimo iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem - šajā vecuma kategorijā bijuši 125 sasirgušie, kamēr vecumā no 40 līdz 49 gadiem - 93. Augsta saslimstība vērojama arī 20 līdz 29 gadus vecu iedzīvotāju vidū, kur atklāti 79 ar Covid-19 inficētie.

Vecumā no 50 līdz 59 gadiem saslimušo skaits ir 66, taču vecumā virs 60 gadiem - 69 inficētie. Kā līdz šim - vismazākais pacientu skaits noteikts vecumā līdz 19 gadiem, kur kopumā zināms par 26 inficētajiem.

Jau ziņots, ka Covid-19 aizvadītajā diennaktī apstiprināta vēl 12 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 458 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī veikti 1024 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 16 834 Covid-19 testi.

Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pēdējā diennaktī ir pieaudzis līdz 32, no viņiem 29 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

 

Top komentāri

Edvins Eglitis
Jurijs un SPKC nezina cik Covid+ Bauskas un Mārupes novados ??? Sesi vai desmit? kas tas ir?. Vispar SPKC publicetie Covid datus vareja sakartot kads 1. gada gramatvedis. Nekadas meidicinas iemanjas. Svariga, kritiska info par Covid netiek publiceta. Es uzskatu vini slepj info no visas tautas lai but vieglak mus maldinat
reģistrēti 23 nāves no gripas
r
Aizvadītajā nedēļā gripas un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju intensitāte samazinājusies, tomēr ziņots par trim jauniem nāves gadījumiem cilvēkiem ar gripu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati. Kopumā šosezon reģistrēti 23 nāves gadījumi gripas slimniekiem. Mirušie bijuši 38 līdz 92 gadus veci, no tiem 13 sievietes un desmit vīrieši. Gandrīz visiem bijušas blakusslimības - hroniskas sirds-asinsvadu un elpceļu slimības, cukura diabēts, nieru un aknu slimības, onkoloģiskas kaites un citas. Aizvadītajā nedēļā par vienu jaunu gripas gadījumu ziņoja ģimenes ārstu prakse vienā no desmit monitoringā iekļautajām pilsētām - Jēkabpilī. Tikmēr slimnīcas Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā ziņojušas par deviņiem stacionētiem gripas pacientiem, no tiem trīs cilvēkiem bijusi gripas izraisīta pneimonija. Kopš gripas sezonas sākuma 64 ģimenes ārstu praksēs noteikti kopumā 1704 gripas gadījumi. Savukārt stacionēti tikuši 1245 gripas pacienti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas