Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Slikta grants ceļa dēļ Varkavā darbu pārtrauc liela kokapstrādes saimniecība

Valsts grants ceļa, kas ved no Rožupes līdz Špoģiem, kritiskā stāvokļa dēļ darbību uz nenoteiktu laiku pārtraukusi viena no lielākajām Vārkavas novada lauksaimniecības, mežistrādes un kokapstrādes saimniecībām Šņepstu Jaunāres, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

Šonedēļ kravas masas ierobežojumu dēļ kokapstrādē uz nenoteiktu laiku darbība tika pārtraukta, jo sagatavoto materiālu neesot iespējams piegādāt pasūtītājiem. Saimniecības apgrozāmie līdzekļi esot iesaldēti, bet vairāki darbinieki zaudējuši darbu.

Šņepstu Jaunāres ražošanas vadītājs Jānis Šņepsts raidījumam norādīja, ka ceļa dēļ saimniecība nav konkurētspējīga, uzņēmums arī nevar dabūt līgumus uz ilgu laika posmu. Ja šādā mitrā laikā kokmateriāls stāv ārā, tas trīs mēnešu laikā vienkārši sabojājas, skaidroja Šņepsts.

Raidījums vēstīja, ka gan Šņepsts, gan citi uzņēmēji un lauksaimnieki ir neizpratnē par to, kur valsts iegulda nodokļos saņemto naudu. Arī vēršanās atbildīgajās institūcijās pagaidām esot bez rezultāta un uz pēdējo - 26.martā - izsūtīto iedzīvotāju vēstuli atbilde pagaidām neesot saņemta.

Arī zemnieku saimniecības Lazdas kravas automašīnu šoferi raidījumam norādījuši, ka grants ceļš Rožupe-Rimicāni-Arendole-Špoģi sagādā lielas raizes, ik pavasari dēļ tā pasliktinās gan automašīnu tehniskais stāvoklis, gan šoferu veselība.

Kāds pienvedēja šoferis teica, ka 15 kilometrus garu ceļu posmu mērojis stundu, bet cits, ka mēdzot braukt pa citu ceļu, kā rezultātā nākas mērot liekus 30 kilometrus.

 

Top komentāri

Elfslayer
E
Ko var blisināt acis un brīnīties - lai sūdz Latviju ES tiesā par saistību nepildīšanu un piestāda rēķinu par biznesa zaudējumiem!
Timurs
T
Tikai Latvija idiotiskie ministri, politiki vel uztur grants celus, jo tadejadi var katru gadu nozagt milijoniem eiro imitejot sos grants celu atjaunosanai. Ja kas, tad Latvijas vadosajiem idiotiem ir jazina, ka ES valstis grants celi ir noklati ar asfaltu.
Vārds
V
Sviests...cik kilometrus varēja noasvaltēt par ' gaismas pils ' un ' superdārgā tilta ' naudu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas