Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ilustratīvs attēls

Uz Daugavpils šosejas noplūda 100 litri slāpekļskābes; bīstamība mazinās

Bīstamā situācija uz Daugavpils šosejas pie Spuņģēniem, kur šopēcpusdien satiksmes negadījuma rezultātā noplūda ķīmiska viela, ir mazinājusies, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Maruta Bukleviča.

Viņa skaidroja, ka noplūdušās vielas koncentrācija gaisā joprojām ir manāma, taču tā esot mazinājusies.

"Viss tiek kontrolēts," komentējot pašreizējo situāciju negadījuma vietā, sacīja Bukleviča. Viņa uzsvēra, ka dienesti turpina veikt savus pienākumus.

Bukleviča norādīja, ka noplūdušās vielas daudzums patlaban vēl nav pilnībā apzināts, proti, tas ir aplēsts, bet vēl tiek precizēts.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece teica, ka saskaņā ar VUGD rīcībā esošo informāciju konkrētais apjoms noplūdis no viena plastmasas konteinera, kura tilpums esot 1000 litri. 

Kravas automašīnas šoferis pats esot pamanījis tvaikus, kas nākuši no automašīnas, tāpēc viņš apturējis transportlīdzekli un ziņojis par notikušo atbildīgajiem dienestiem.

VUGD glābēji patlaban vēl atturējās prognozēt, cik daudz laika būs nepieciešams, lai novērstu radušās sekas, taču netiek izslēgts, ka darbi aizņems vēl vairākas stundas un turpināsies arī sestdien.

VVD pārstāve arī zināja teikt, ka konkrētais loģistikas transportlīdzeklis, kas pārvadājis noplūdušo ķīmisko vielu, bijis ceļā no uzņēmuma SIA Latvijas ķīmija uz AS Preiļu siers.

Kā liecina "Latvijas valsts ceļu" jaunākā informācija, satiksme uz Daugavpils šosejas posmā starp Pļaviņām un Jēkabpili joprojām ir bloķēta. Negadījuma vietu ir iespējams apbraukt, jau Aizkrauklē vai Jēkabpilī šķērsojot Daugavu un izmantojot autoceļu Aizkraukle-Jēkabpils (P76).

LETA jau ziņoja, ka šopēcpusdien Daugavpils šosejas 134.kilometrā, pie Spuņģēniem, notika ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā no kravas automašīnas noplūda ķīmiska viela, kas, visticamāk, ir slāpekļskābe. Negadījuma vietā patlaban strādā atbildīgie dienesti, ir ierobežota satiksme, bet no tuvējās 300 metru apkārtnes evakuēti četri iedzīvotāji.

Internetā publiski pieejamā informācija liecina, ka slāpekļskābe ir ļoti spēcīgs oksidētājs, kas spēj oksidēt gandrīz visus metālus un nemetālus, kā arī noārdīt augu un dzīvnieku audus. Koncentrēta slāpekļskābe ir kodīga un pat nelielos daudzumos atstāj uz ādas dzeltenus plankumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas