Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunā Vienotība konservatīvajiem vēl nesaka "jā" vai "nē"

Jaunā Vienotība (JV) vēl nevar teikt "jā" vai "nē" Jaunās konservatīvās partijas (JKP) piedāvājumam par topošo valdību, jo esot daudz jautājumu un neskaidrību, žurnālistiem sacīja JV priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.

Pirmdien notikusi JV valdes un jaunievēlēto deputātu kopsēde, kurā apspriests koalīcijas veidošanas process. Kariņš pēc šīs sanāksmes uzsvēra, ka jārunā par darbiem, nevis amatiem. Proti, jāvienojas par jaunās valdības mērķiem un tikai tad par indivīdiem, kuri tos varētu īstenot.

Piemēram, visas valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas pauž, ka nepieciešams saglabāt pašreizējo eiroatlantisko kursu, bet JKP piedāvā par ārlietu ministru virzīt "ierēdni, nevis politiķi", norādīja Kariņš, piebilstot, ka JV mulsina šāds ierosinājums. Tāpat partijām jāvienojas par to, kad un cik daudz tiks palielināts finansējums aizsardzībai, jārunā par sociālo politiku, uzskata politiķis. Kontekstā ar tiesiskuma stiprināšanu JV jautājumus raisot arī JKP iecere apvienot specdienestu.

Jautājumu un neskaidrību vēl ir daudz, akcentēja Kariņš, vairākkārt paužot, ka jārunā par darbiem, nevis amatiem. Iepriekšējās nedēļas sarunas esot bijušas "ļoti nekonkrētas" un vispārīgas, bet "velns slēpjas detaļās", teica JV līderis.

Līdz ar to JV nevar piekrist vai nepiekrist, teikt "jā" vai "nē" JKP piedāvājumam, rezumēja Kariņš.

Kā ziņots, JKP piektdien paziņojusi par piedāvājumu citām partijām attiecībā uz atbildības jomu sadalījumu. JKP piedāvā veidot piecu partiju koalīciju bez ZZS un Saskaņas. Sev JKP jaunajā valdībā vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Saskaņā ar minēto piedāvājumu Attīstībai/Par! tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija. Vēl trīs ministrijas pienāktos nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA), kura saglabātu kultūras ministra amatu, kā arī tiktu pie Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības grožiem.

Partijai KPV LV Jaunā konservatīvā partija iecerējusi atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet Jaunajai Vienotībai - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus. Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību varētu tikt pieņems kopīgi. JKP līderis piebilda, ka gandrīz katrā nozarē vajadzīgas reformas, izņemot ārlietu jomu, līdz ar to koalīcijai būtu vienkārši vienoties par kopīgu kandidātu - bezpartejisku kandidātu ar labu reputāciju.

Top komentāri

Asja
A
Kariņu uzrunāja pieklājības pēc, bet viņš naivi iedomājās ka drīkst runāt kā pieaudzis cilvēks.
analogi
a
Gluži kā vecā vienotība, kura neteica ne "jā" vai "nē" Kemperim, Zaičonokam un Āboltiņai.
analogi
a
Gluži kā vecā vienotība, kura neteica ne "jā" vai "nē" Kemperim, Zaičonokam un Āboltiņai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas