Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saskaņas virzītā "ēnu kabineta" priekšlikumi negūst atbalstu

Saeimas vairākums ceturtdien noraidīja partijas Saskaņa ierosinājumus par minimālās algas un neapliekamā minimuma noteikšanu 500 eiro apmērā un bērnu pabalstu palielināšanu, tādējādi atsaucoties uz Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pērn piedāvāto programmu "3x500".

Opozīcijas deputāti parlamentā bija iesnieguši trīs grozījumus dažādos likumos. Sagatavotajos grozījumos Darba likumā rosināts noteikt, ka no 1. jūlija minimālā mēneša darba alga ir ne mazāka par 500 eiro.

Likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli aicināts paredzēt, ka no 1. jūlija neapliekamais minimums būtu 6000 eiro gadā vai 500 eiro mēnesī, savukārt Valsts sociālo pabalstu likumā Saskaņa paredzēja no 1. jūlija paaugstināt bērnu pabalstus līdz 50, 100 un 150 eiro mēnesī attiecīgi par pirmo, otro un trešo bērnu.

Visi šie priekšlikumi, par ko nobalsoja vienīgi Saskaņas, Zaļo un zemnieku savienības deputāti un Jūlija Stepaņenko, tika noraidīti, pamatojot ar to, ka valsts budžets neļauj tos īstenot.

Partija Saskaņa trešdien paziņoja, ka tās Saeimas frakcijas deputāti kā alternatīvu koalīcijai izveidojuši "ēnu ministru kabinetu", solot virzīt jaunas iniciatīvas, kas atspoguļo Saskaņas un citu partiju priekšvēlēšanu solījumus.

Saeimas plenārsēdes pārtraukumā Saskaņas viens no līderiem Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka tā saucamais ēnu kabinets, kurā darbošoties visi šīs partijas ministru amatu kandidāti, ir plānots kā "alternatīva realitāte" valdošajai koalīcijai un būšot ilgstošs formāts. Tā darbība neesot saistāma ar viņa startu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. "Ēnu ministru kabinets" darbošoties vismaz tik ilgi, kamēr Saskaņa būs opozīcijā. Viņš arī solīja, ka pieskatīs "ēnu valdības" darbu arī gadījumā, ja kļūs par EP deputātu. Paveroties iespējai kļūt par premjeru, Dombrovskis no darba EP atgriezīšoties Latvijā, viņš arī piebilda.

Pievienota pēdējā rindkopa

Top komentāri

K#
K
Bet pirms Saeimas vēlēšanām - KĀ VAR NESOLĪT ?!! Tādi nu ir mūsu jaunie politiskie spēki,ar smaciņu ...
bet
b
Saskaņa tad varētu ko darīt patiesas saskaņas veicināšanā: Mācīt osvoboditelus ka bija okupācija, ka iebraucēji te ir CCCP imigrantu ne mazākumtautība,, ka nav labi un pieklājīgi ciemos (svešā valstī) uzvesties ka'savā Rodina, ka nav labi iestāties par imigrantu valodas līdztiesību ar tautas pie kuras iebrauca valodas tiesībām, ka jāatzīst fakti un patiesība, ka ja te nebūtu viņu tanku-tad te nebūtu visas tās milzu masas CCCP imigrantu, korupcijas, Krievijas naudas atmazgāšanas, noziedzības.....
:)
:
Tas skaidri parāda,ka saeimas vairākums ir meļi,krāpnieki un populisti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas