Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vienotība lūgs apturēt ēkas izsoli Grēcinieku ielā 34

Rīgas domes (RD) vadība pirms gaidāmās pašvaldību īpašumu izsoles nav pilnvērtīgi izvērtējusi, kā ēkas primāri izmantot pilsētas un rīdzinieku vajadzībām. Partija Vienotība par nepareizu uzskata izveidojušos situāciju, kad dome iecerējusi atbrīvoties no sev piederošām vērtīgām ēkām, kamēr Pašvaldības ieņēmumu pārvalde par telpu nomu privātuzņēmējam maksā vidēji 360 000 latu gadā.

Vienotības RD deputāti norāda, ka lēmums par izsoli ir bijis sasteigts un nav izvērtēti visi apstākļi, kas skar pilsētas īpašumus un to pārvaldību. Vienotība uzsver, ka tā vietā, lai pārdotu pašvaldības īpašumu Vecrīgā, Grēcinieku ielā 34, daudz lietderīgāk būtu tajā izvietot Pašvaldības ieņēmumu pārvaldi, kurai šobrīd tiek nomāta komercplatība ārpus centra, Terēzes ielā. Ja pārvaldi pārceltu uz Vecrīgu, būtu iespējams ne tikai atteikties no telpu nomas maksas, kas mēnesī veido gandrīz 30 000 latu. Tas uzlabotu arī rīdziniekiem sniegtā pakalpojuma kvalitāti. 

“Šis piemērs demonstrē gan Nila Ušakova izmisīgos centienus ātri tikt pie papildus ieņēmumiem, lai glābtu Rīgas slikto budžetu, gan arī viņa nesaimniecisko rīcību ar pašvaldības īpašumiem. Pirms Grēcinieku ielas 34 nama pārdošanas Rīgas domes vadībai lūgsim atkārtoti izvērtēt un paskaidrot, vai pašai pilsētai patiešām nav vajadzīga izsolei nodotā ēka,” norāda Vienotības RD frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Jāatgādina, ka Rīgas domes vadība, lai risinātu samilzušās pilsētas budžeta problēmas, nolēmusi pārdot vairākus pašvaldībai piederošus īpašumus - ēkas Grēcinieku ielā 34, Pulkveža Brieža ielā 18, kā arī Brīvības ielā 100. Tāpat dome iecerējusi izsolē pārdot tai piederošo zemes gabalu netālu no starptautiskās lidostas “Rīga”. Grēcinieku ielas nama izsole paredzēta 5.aprīlī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas