Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vienotība sākusi konsultācijas ar citām partijām par iespēju kopīgi startēt Saeimas vēlēšanās

Vienotība sākusi konsultācijas ar citiem politiskajiem spēkiem par iespēju sadarboties, startējot 13.Saeimas vēlēšanās, ceturtdien preses konferencē sacīja partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Viņš informēja žurnālistus, ka partija valde lēmusi sākt konsultācijas ar "demokrātiskajām partijām" par to, vai tās būtu gatavas veidot šādu apvienību. Konsultācijas jau ir sākušās ar Vienotības reģionālajiem partneriem, un rezultāts ir ļoti pozitīvs, vērtēja Ašeradens.

Viņš apgalvoja, ka interesi sadarboties izrādījuši ne tikai tie partneri, kuri jau sadarbojas ar Vienotību, bet arī citas reģionālās partijas. Viņš gan pagaidām neatklāja, kuras ir šīs partijas. Konsultācijas par kopīgu startu plānotas arī ar Kustību Par!, Latvijas attīstībai, Latvijas Reģionu apvienību, Jauno konservatīvo partiju, pastāstīja Vienotības līderis. Līdz rezultātam plānots nonākt februāra beigās vai marta sākumā, piebilda Ašeradens.

Politiķis norādīja, ka ir divas iespējas - partijas startēt vienai pašai vai arī sadarboties ar citiem politiskajiem spēkiem. Viņš akcentēja, ka runa nav par politisko partiju apvienošanos, bet gan par apvienību startam vēlēšanās.

Viņš skaidroja, ka tas ir svarīgi, jo nākamajā parlamentā Saskaņa un Zaļo un zemnieku savienība varētu gūt lielu balsu daļu. Tas nenozīmē, ka šie politiskie spēki tuvināsies vai veidos vienotu bloku, uzsvēra Ašeradens. Tomēr gadījumā, ja pārējie spēki būs sašķelti, tad tas varētu ietekmēt iespējamo tuvināšanos. Savukārt Vienotības pienākums ir strādāt pie demokrātisko spēku konsolidācijas, akcentēja partijas līderis.

Viņš arī prognozēja, ka Vienotība iekļūs nākamajā parlamenta sasaukumā.

Top komentāri

rekur
r
Vai Latvijas Saemā ir arī ne-demokrātiskas partijas? Un ar ko atšķirās demokrātiska Saemas partija no ne-demokrātiskas Saemas partijas?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
MAN ŠODIEN JAUTĀ >AR KO ''TĀ SAUCAMĀ'' BRĪVĀ LATVIJA IR LABĀKA PAR TO ''KRIEVU'' LATVIJU ? UZSKATU KA TIE ''SŪDI'' DIEMŽĒL NĀK NO TĀDIEM KUČINSKIEM ! NEDRĪKSTAM VAIRS BALSOT PAR TIEM KOMUNISTU KADRIEM ! SAPROTU KA MUMS VĒL NAV IZAUGUŠI JAUNI GUDRI KADRI... DOMĀJU KA PAGAIDĀM MĒS ESAM SPIESTI BALSOT VIENĪGI PAR NA ! PAGAIDĀM..
saraksts
s
Saskaņa, Ždanoka, vēl Jeģbļeģinaja Rosija, lūk Vienotības sabiedrotie.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas