Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Brigmanis: Jansons ir cilvēks ar simpātisku skatījumu uz dzīvi

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājam Augustam Brigmanim par iespējamo tiesībsarga amata kandidātu Juri Jansonu, kuru uzrunājuši Saskaņas centra (SC) pārstāvji, radies pozitīvs iespaids.

Brigmanis pēc ZZS valdes sēdes, kurā bija uzaicināts arī Jansons, žurnālistiem norādīja, ka Jansons ir "cilvēks ar simpātisku skatījumu uz dzīvi", taču galīgo lēmumu par Jansona atbalstīšanu pieņemšot trešdien frakcijā.

Viņš joprojām apgalvoja, ka neko nezinot par apvienības Vienotība kandidātu, kuru tā grasās piedāvāt koalīcijā. "Vienotībai būtu svarīgi par kandidātu]vienoties ar mums.. Ideāli, ja par vienu kandidātu vienotos trīs politiskie spēki [ZZS, SC un Vienotība]," atzina Brigmanis.

Savukārt Jansons pēc viesošanās ZZS valdes sēdē žurnālistiem apliecināja, ka ir sajutis, ka ZZS pārstāvjiem bijusi pozitīva attieksme. Iespējamais kandidāts uzsvēra, ka viņam "rūp šī valsts", līdz ar to šis nebūs pirmais gadījums, kad veiks darbu, kas ir grūts.

Lai gan sākotnēji viņš nevēlējās atklāt savu redzējumu par Tiesībsarga biroja attīstību nākotnē, sakot, ka šādu jautājumu viņam uzdevuši arī ZZS pārstāvji, Jansons to izklāstīja.

"Tiesībsargs ir vāji atpazīstams, tādēļ būtu svarīgi nodrošināt iedzīvotāju pieejamību tiesībsarga institūtam," teica Jansons.

Viņš arī vēlētos stiprināt biroja kapacitāti. Birojs nevar būt iesniegumu, sūdzību izskatīšanas iestāde, tam ir jābūt ar plašākām iespējām - iedzīvotājiem ir jābūt plašākai informācijai par to, kā viņi var vērsties birojā un aizstāvēt savas tiesības, uzskata Jansons.

Iespējamā kandidāta iecere ir arī par galveno biroja funkciju izvirzīt preventīvos pasākumus, proti, jau laicīgi brīdināt valsts iestādes par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

Jansons gan neatbildēja uz vairākkārtējiem jautājumiem, kurš viņu uzrunājis kandidēt uz šo amatu, atklājot vien, ka tie bijuši SC deputāti. Viņaprāt, nav nepieciešams plašākai sabiedrībai atklāt šā cilvēka personību.

Jansons savulaik no Juridiskās palīdzības administrācijas direktora amata tika pārcelts e-sekretariāta vadītāja amatā. Jansons apliecināja, ka toreiz viņu uzrunājusi Signe Bāliņa, kuru savulaik šajā amatā virzīja tieši ZZS.

Jau vēstīts, ka Jansona kandidatūra tiesībsarga amatam piedāvāta tikai piektdien, bet jau pirmdien viņš ieradās uz ZZS valdes sēdi. Iepriekš piedāvātie kandidāti uz ZZS sanāksmēm nav nākuši.

Jansons ieguvis jurista izglītību, viņam ir sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā, kā arī viņš ir Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas Studiju fakultātes doktorants. 2009.gadā Jansons tika iecelts par apdrošināšanas sabiedrības "RSK apdrošināšanas AS" likvidatoru.

Savulaik Jansons strādājis Latvijas Bankā, bijis Tieslietu ministrijas Juridiskās palīdzības administrācijas direktors. Jansons bijis e-lietu sekretariāta vadītājs, strādājis arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā par valsts sekretāra vietnieku.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātiem līdz šim nav izdevies izvirzīt kandidātu Tiesībsarga biroja vadītāja amatam, jo uzrunātie cilvēki no šīs iespējas attiecās. Termiņš kandidāta izvirzīšanai tika pagarināts līdz 17.februārim. Esošajam tiesībsargam Romānam Apsītim pilnvaras beidzas 28. februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas