Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Burovs: No ārkārtas vēlēšanām nebaidos

Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs (GKR) vēl aizvien nav panācis kompromisu starp partijas Saskaņa un Neatkarīgo deputātu frakcijas prasībām un ir gatavs arī ārkārtas vēlēšanām.

Viņš skaidroja, ka grib veidot komandu ar domubiedriem, kas var kopā ar viņu palīdzēt restartēt vairākus procesus, kas Rīgas pašvaldībā "notiek vai nenotiek", kā arī pieņemt lēmumus, kas "varētu būt nepatīkami dažiem cilvēkiem un procesiem". Burovs uzsvēra, ka patlaban viņš šādu komandu vēl neredz.

Šobrīd es saprotu, ka tiem, kas veido koalīciju, vajadzētu strādāt kā krīzes menedžeriem. Ja tādi nebūs, tad es pats esmu gatavs ārkārtas vēlēšanām un no tām nebaidos.

"Es nedomāju, ka vienam vai otram koalīcijas dalībniekam vajadzētu izvirzīt konkrētus kandidātus uz amatiem. Pēdējā pusgadā mēs esam parādījuši, ka mākam darīt ne tikai labus, bet arī ļoti sliktus darbus, tādēļ es domāju, ka kaut kādi nosacījumi, ko viena vai otra grupa grib saglabāt, kaut kādas ietekmes sfēras, nevar būt," sacīja Burovs.

Viņš arī pauda, ka ir pārlieku agri, lai runātu ar mēra kandidātu par potenciālo labumu no viņa ievēlēšanas, taču pauda gatavību sadarboties ar tiem, kas šādai sadarbībai ir gatavi.

Vienlaikus Burovs norādīja, ka vēl nav izlēmis, vai jautājumu par savu ievēlēšanu rītdien iekļaut domes darba kārtībā, vai tomēr nē.

Kā ziņots, partijas Latvijas Attīstībai (LA) Rīgas domes frakcija galvaspilsētas mēra amatam oficiāli nolēmusi nominēt Viesturu Zepu. Līdz ar to mēra amatam izvirzīti divi kandidāti - Zeps un Burovs. Šodien un rīt, 10.jūlijā, LA frakcija plāno tikties ar līdzšinējiem opozīcijas partneriem un tikai pēc tam, kad būs sapratuši viņu nostāju, lems, vai un ar ko tikties tālāk.

Rīgas dome patlaban ir sašķelta astoņās frakcijās un strādā bez mēra. Mēra krēsls ir vakants kopš 21.jūnija, kad uzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR), kurš amatā sabija nepilnu mēnesi. Mēra ievēlēšanai nepieciešama 31 balss. Saskaņas un Gods kalpot Rīgai (GKR) bloku veido 28 deputāti - 17 no Saskaņas un 11 no GKR.

Opozīcija tikmēr palikusi 25 domnieku sastāvā - četri deputāti ir no partijas Vienotība, seši no Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, septiņi no Jaunās konservatīvās partijas un astoņi no LA.

Vēl četri no Saskaņas izslēgtie deputāti izveidojuši Neatkarīgo deputāti frakciju, bet vēl trīs citi deputāti - deputātu bloku Rīgai!.

 

Top komentāri

brandmajors
b
Padomā arī par Kuzju un Muri, ko viņu dzīvē var ienest ārkārtas vēlēšanas...
n
Krievus ne tuvumā Rīgas Domei. Atdosies putinam
liepājnieks
l
Bet cik llgi Liepājā Jēriņš Didzis smīdinās cilvēkus ? Un Vilnīti apmierina šitas āksts ? Liepājas glābšanas stacijā nomainījja invalīdiem tualeti..... iespējams ka Jēriņš cer tur piestrādāt par durvju vērēju invalīdiem...jo invalīīds pats tur iekšā netiek !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas