Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

CVK vadītāja aicina par agru nesapriecāties par lielu vēlētāju aktivitāti iepriekšējā balsošanā

Nebūtu par agru jāsapriecājas, vērtējot lielāku vēlētāju aktivitāti iepriekšējā balsošanā, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes atzina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Iepriekšējās balsošanas dienās situācija iecirkņos var būt ļoti dažāda, un vēlētāju rindas sagaidāmas arī ceturtdien un piektdien, prognozēja Bērziņa, piebilstot, ka šajās dienās iecirkņu darbiniekiem jāveic papildu darbības, lai pieņemtu balsi glabāšanai.

Bērziņa sacīja, ka rindas pie vēlēšanu iecirkņiem mudina domāt, ka cilvēki būs sadzirdējuši par to, cik svarīgi ir piedalīties vēlēšanās. Tomēr viņa mudina par agru nesapriecāties, vērtējot vēlētāju aktivitāti.

"Iepriekšējā balsošanā vienmēr piedalās apzinīgākie vēlētāji, kuri vēlas izdarīt izvēli un ir motivēti. Esam novērojuši, ka iepriekšējā balsošanā aktivitāte palielinās, bet vēlēšanu dienā tendence vairs nav tik laba. Es būtu piesardzīga prognozēs un aicinātu arī vēlētājus nesapriecāties par daudz, jo agrāk nobalsot dodas aktīvākie vēlētāji," sacīja CVK vadītāja.

Kā ziņots, pirmdien, pirmajā dienā, kad atsevišķos vēlēšanu iecirkņos bija iespēja nodot glabāšanā balsi 14.Saeimas vēlēšanās, šo iespēju ir izmantojuši 0,73% jeb 11 316 vēlētāji, liecina CVK apkopotie dati.

Līdz ar to šajās parlamenta vēlēšanās pirmajā dienā, kad iespējams balsi nodot glabāšanā, aktivitāte ir bijusi augstāka nekā 12.un 13.Saeimas vēlēšanās.

12.Saeimas vēlēšanās pirmajā dienā savu balsi glabāšanā nodeva 6730 pilsoņi jeb 0,43% no balsstiesīgajiem, bet 13.Saeimas vēlēšanās šādu iespēju izmantoja 7868 cilvēki jeb 0,51% no toreizējā vēlētāju kopskaita.

Otrdien un trešdien iepriekšējā balsošana nenotiks. Ceturtdien, 29.septembrī, iepriekšējā balsošana būs pieejama no plkst.9 līdz 12, piektdien, 30.septembrī, no plkst.10 līdz 16, savukārt sestdien, 1.oktobrī, Saeimas vēlēšanas notiks no plkst.7 līdz 20.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas